Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря24042019

Брой 334, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73929 BGN1 GBP = 2.26238 BGN1 CHF = 1.70517 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Здравната реформа е в хаос и се разрушава

Здравната реформа е в хаос и се разрушава

Здравната реформа е в хаос и се разрушава

Настройването на частни срещу държавни и общински болници е тотална грешка. Затова предупреди проф. Милан Миланов пред БНТ. “Главата не ме боли, но ми се развъртява, когато чуя здравна реформа“, отсече лекарят. Той припомни, че здравната реформа е била направена 19982001 г., приети са четири закона и е започнало нейното разрушаване. Според него здравната реформа не е бетонирана, а е в хаос, защото лекарите лекуваме и работата върви, но не върви от 2001 г. насам. Най-добре за проф. Миланов е да бъде поизчистена жестоко здравната реформа, да си остане НЗОК и да има надграждане на доброволни, а не застрахователни модели.

Какво правим догодина, откъде ще вземем пари, за да дадем пак, защото общинските болници са се превърнали в хоспис, запита лекарят и призова шефът на НЗОК д-р Дечо Дечев хубаво да опознае здравната система, а не само с молива и химикалката. В здравеопазването има пари, но голямата грешка на българските учени е, че здравето, а не болестта е стока, предупреди проф. Миланов. На въпрос как би коментирал злоупотребите с ТЕЛК, проф. Миланов заяви, че ТЕЛК трябва да отиде към НОИ и не го учудват проверките на прокуратурата. За правосъдна бърза процедура, с която насилниците да се вкарат в затвора, призова лекарят относно зачестилите насилия над медицинските специалисти. Той настоява да се вземат мерки и за насилието над полиция, държавните чиновници, учителите, защото сме общество, което се развива по пътя на омразата към всички и всеки, предупреди още проф. Миланов.

Икономика

Превозвачи: Само у нас ще се плаща толтакса за калпави пътища

Превозвачи: Само у нас ще се плаща толтакса за калпави пътища

Задълбочава се недоволството на превозвачите срещу тол системата. От автобусния бранш са категорични, че не могат да плащат исканите такси, …

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Любо Пенев е сигурен, че ЦСКА ще елиминира Ботев (Пд)

Любо Пенев е сигурен, че ЦСКА ще елиминира Ботев (Пд)

Поръчките идват от едни офиси в Бояна, до Околовръстното шосе, твърди треньорът на „червените”

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви катег…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие