Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26032019

Брой 313, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN1 GBP = 2.28383 BGN1 CHF = 1.74053 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Румен Овчаров: Трябва ли 11 пъти да загубим, за да разберем, че Станишев не трябва да води листата?

Румен Овчаров: Трябва ли 11 пъти да загубим, за да разберем, че Станишев не трябва да води листата?

Румен Овчаров: Трябва ли 11 пъти да загубим, за да разберем, че Станишев не трябва да води листата?

Стратегията БСП да не влиза в парламента е работеща, отбеляза дългогодишният лидер на столичните социалисти

АЕЦ „Белене” е отличен и икономически изгоден проект, Русия или Китай могат да бъдат стратегически инвеститори

Подкрепих стратегията на БСП да не влиза в Народното събрание. Доколкото виждам от първоначалните резултати, тя работи. Няма нещо, по което БСП да е казала, че не е съгласна и да се е опълчила, и ГЕРБ да не са направили веднага обратния завой“. Това заяви Румен Овчаров, член на НС на БСП, в сутрешния блок на Бтв. Според него стоенето в парламента само легитимира действията на ГЕРБ, а не води до промяна в позицията. „Изместването на тежестта извън парламента води до по-голям успех. Дори и заплатите на шофьорите ще повишат днес. Няма нещо, за което да е станало дума, и то да не се е случило“, подчерта Овчаров. Според него проблемът е друг – дали ще се намират достатъчно остри политически проблеми, които да държат напрежението в обществото.

По повод предстоящите евроизбори той коментира: „Трябва ли да чакаме да загубим 11 евроизбора, за да разберем, че Сергей Станишев не носи победа на БСП, като водач?“

Формално се рестартира проектът АЕЦ „Белене“. Някой инвеститор ще дойде, но той е добре известен и това не е пазарно избран стратегически инвеститор. Той е политически – или е Китайската държавна компания за държавна енергетика или „Росатом“. Други няма“, категоричен е Овчаров. Той е на мнение, че начинът, по който се подхожда, не означава, че ние търсим стратегически инвеститор така, както сме го търсели през 2006 г. „Тогава всички големи енергийни компании бяха на опашка да участват в този проект. Сега опашка няма“, каза още той. По неговите думи основният проблем на този проект е доверието. „Никой вече няма доверие, нито в АЕЦ „Козлодуй“, нито в НЕК, която е в изключително тежко състояние, нито пък в държавата България, която на всеки 10 години сменя позицията си по „Белене“, подчерта той. Според него при условията, които поставя страната ни – без държавни гаранции и без дългосрочни договори, интерес имат да строят в България тези, които имат политически, а не икономически интерес. Овчаров е категоричен, че проектът трябва да се построи, защото е икономически изгоден и продължава да бъде най-добрият проект. 

България

Икономика

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

Субсидиите и земеделската програма стимулират хора извън агросектора да наемат парцели

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ о…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие