Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26032019

Брой 314, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN1 GBP = 2.28383 BGN1 CHF = 1.74053 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Цветанов призна: Аз и Карадайъ решихме за данъчната амнистия

Цветанов призна: Аз и Карадайъ решихме за данъчната амнистия

Цветанов призна: Аз и Карадайъ решихме за данъчната амнистия

Тези 8 милиона са цената на стабилността в България, заяви вторият по ранг в ГЕРБ

Решението за държавно финансиране на вероизповеданията бе взето единодушно на КСНС, за да се избегне външно финансиране и възможности за радикализаране. Първоначалният вариант на законопроекта беше за цялостно финансиране от държавата на вероизповеденията. След среща с патриарха и митрополите нещата се промениха, защото те обясниха, че не трябва да се ограничават даренията, с които се реставрират и поддържат редица църкви.

Тогава стигнахме до извода, че не трябва да има външно финансиране на духовните лица и държавата трябва да плаща заплатите им”. Това заяви за БНТ заместник-председателят на ГЕРБ и парламентарен лидер на партията Цветан Цветанов

“Относно отсрочката на задълженията на вероизповеданията сме дали задача на МФ да преценят срока. Ние сме готови с промените и можем още в петък да ги внесем в деловодството на парламента. Имамите ще си получат заплатите и тези, които се опитват да създават изкуствено напрежение, няма да успеят. Държавата поема ангажимента всички вероизповедания да имат равен старт. Не мога да кажа от какво точно са задълженията на Главното мюфтийство. Един правен казус се превърна в политически от БСП“, добави Цветанов.

“Направихме един компромис с държавата и всички вероизповедания, които участваха в този диалог. Аз и Мустафаа Карадайъ предложихме първоначално да се опростят задълженията на вероизповеданията. Това стана след разговор с министъра на финансите. Това беше с цел и имамите да получават своите заплати от държавата.

Тези 8 млн. лева не са цената на този парламент. Това е цената на една стабилна България. Стабилността е да имаме икономически растеж и да има повече пари в бюджета за секторни политики. Направихме компромис с всяко едно вероизповедание в България“, разкри Цветанов.

“Трябва да свикваме, че ще има много и разнообразни партии. Трябва да свикваме, че ще се правят компромиси, за да има стабилност. Думата компромис не е лоша. Тя е лоша за тези, които я опорочиха. В пленарна зала ние ще защитим нашите предложения. Държавата ще си получи тези пари, но с временна отсрочка“, категоричен беше Цветанов.

България

Икономика

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

Субсидиите и земеделската програма стимулират хора извън агросектора да наемат парцели

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ о…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие