Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19052019

Брой 92, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74581 BGN ↓ 1 GBP = 2.23618 BGN ↓ 1 CHF = 1.7299 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Оценяват офертите за доставка на патрулни кораби за ВМС

Оценяват офертите за доставка на патрулни кораби за ВМС

Оценяват офертите за доставка на патрулни кораби за ВМС

До 12 юни докладът на междуведомствената работна група по проекта за придобиване на два многофункционални патрулни кораба от българската армия ще бъде внесен в Министерския съвет, заяви контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и заместник-председател на работната група, днес при отварянето на постъпилите оферти за корабите, съобщи БТА.

До 16 април са постъпили предложения от три компании - германската Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG, българската „МТГ – Делфин“ и италианската Fincantieri, припомня Инвестор.бг. Проектът за патрулните кораби е един от трите основни проекта на Министерството на отбраната. В методиката за оценка на офертите са залегнали четири показателя - способности, цена, индустриално сътрудничество, интегрирана логистична поддръжка.

Работата на междуведомствената работна група ще се раздели на два периода - първо ще бъдат оценени техническите характеристики, а след това ще започне работата на комисията по оценка на ценовото предложение на участниците, обясни Петев. Вторият период ще започне на 29 май, когато ще бъдат отворени ценовите предложения, след което ще се формира оценката по показателя цена и работната група ще подготви доклад за най-добрата и изгодна оферта, който ще бъде депозиран в МС до 12 юни тази година. Предвижда се първият от корабите да бъде придобит до края на 2023 г., а вторият - до края на 2024 г. Цената на придобиване е 984 млн. лв. с ДДС. Способностите, които ще придобият ВМС, са борба с надводен, подводен, въздушен противник, контрол на корабоплаването, борба с асиметрични заплахи и способности за радио-електронна борба, обясни заместник-министър Анатолий Величков, който е председател на междуведомствената работна група.

България

Икономика

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години

Дама на...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Скъпотията не подмина и земеделието

Скъпотията не подмина и земеделието

Цените на производител в селското стопанство са се увеличили средно с 5,4% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на мин...

Прочети още:

Loading...