Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 138, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Медиците от софийската педиатрична болница отново протестират

Медиците от софийската педиатрична болница отново протестират

Медиците от софийската педиатрична болница отново протестират

За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по детски болести у нас излязоха на втори протест. В протеста вчера, в подкрепа на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в лечебното заведение. Медиците продължават да настояват за специален статут на болницата и за отпадане на лимитите за прием. Те искат и решаване на проблема с ниските заплати и с недостига на кадри. От Здравното министерство вече обещаха допълнително финансиране, но заявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт след 2 години когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница. Обещанията, които се дадоха от министъра, при срещата миналата сряда с представители на болницата, звучат доста добре, обаче са насочени в бъдеще време - след като се построи новата сграда на болницата тогава фактически да бъдат удовлетворени исканията, което абсолютно не ни задоволява, предупреди доц. Димитър Калайков. На 10 май протестът ще бъде малко по-различен със затваряне на бул. “Гешов“, като се надяваме това да бъде единствения такъв протест, който ще сме принудени да направим, предупреди д-р Адил Кадъм пред БНТ.

Президентът Румен Радев прие представители на протестиращите медицински работници. Съсловните организации на сестри, фелдшери, акушери и терапевти представиха своите искания пред държавния глава.

България

Икономика

Култура

КОНЦЕРТ С ХАРАКТЕРНОТО МОНГОЛСКО ГЪРЛЕНО ПЕЕНЕ В ТЕАТЪР АЗАРЯН

Изпълнението е на музикалния ансамбъл „Чоор”, който пресъздава древните традиции на монголската култура

Възможно ли е човешкият глас да възпр...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...