Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Тодор Стоилов: Малките населени места страдат от бедност и обезлюдяване

Тодор Стоилов: Малките населени места страдат от бедност и обезлюдяване

Тодор Стоилов: Малките населени места страдат от бедност и обезлюдяване

“Посетих доста места в страната. Основният проблем, който имат хората в малките населени места е обезлюдяването- заради миграцията в по-големите градове и Западна Европа. Губим най-ценния си ресурс - младото и интелигентно поколение и работната сила. Това е безпътица от 20 години. Другият проблем са ниските доходи на българите.“ Това каза пред БСТВ кандидатът за евродепутат от “БСП за България“ Тодор Стоилов. Той добави, че листата на левицата е от млади и пълни с хъс хора, както и от успели личности с доказан опит на национално и международни ниво. “Повишаването на доходите трябва да е приоритет на държавата и правителството. На 1 май хората протестираха срещу това явление - работещи-бедни. В България пенсионерите се трудят цял живот и накрая живеят мизерно със своите ниски пенсии“, каза Стоилов. Той сподели, че е успял да посети много населени места в Южна България.  По думите му притеснението на управляващите от левицата е голямо. Стоилов сподели, че в Девин е имало хора от ГЕРБ, които са отмятали присъстващите на срещите с кандидатите за евродепутати от “БСП за България“.

“Очаквам опит за фалшификация на изборите, но се надявам,  с добра организация, да пресечем тази практика на управляващите“, категоричен беше Тодор Стоилов. По думите му, откакто сме членове в ЕС, сме на последно място във всички класации. Той добави, че новият европейски парламент ще има по-справедлива социално ориентирана политика. Стоилов заключи, че победата на левицата в Испания преди дни е добър знак и ще се пренесе и на родна почва, а след това ще има предсрочни парламентарни избори в България.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...