Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед16022020

Брой 285, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Деница Златева в Гоце Делчев: БСП е за Европа без деление на ядро и периферии

Деница Златева в Гоце Делчев: БСП е за Европа без деление на ядро и периферии

“БСП отива на тези избори със самочувствието на партията, която проправи пътя на България към Европа. Опонентите ни ни наричат „аматьори“ по европейските въпроси, но ние сме единствената партия, която реално води диалог с българските граждани в каква Европа искат да живеят“, каза Деница Златева, заместник-председател на НС на БСП и кандидат за евродепутат от листата на “БСП за България“ в Гоце Делчев. Златева се срещна с граждани в препълнената Изложбена зала на Дома на културата в града.

“За БСП отговорът е социална, справедлива Европа, без неравенства, без деление на ядро и периферии. Ние искаме Европа на гражданите, с повече грижа за обикновения европеец, за малкия и средния бизнес, а не само за големите корпорации“, подчерта тя.

По думите на Златева разликата между платформите на ПЕС и ЕНП е очевидна - ние залагаме на социалния елемент и ще работим за общоевропейски минимален стандарт на заплащане. Тя коментира още, че не е справедливо, при 4 пъти по-малка производителност на труда спрямо Люксембург, заплатите в България да са 9 пъти по-ниски. “Не е справедливо, в 21 век, в България да имаме пенсии, които са под прага на бедността“, каза още Златева.

“Няма как управляващите да замажат очите на Европа, когато е видно, че причините и за отлагането на влизането ни в Шенген, са ширещата се корупция и неефективната борба с нея“, каза Златева.

България

Икономика

Култура

Спорт

Шампион с Лудогорец премина в Ред Бул

Нападателят Давид Рибейро, който през есента игра за Ботев (Враца) под наем от Лудогорец, повече няма да играе в България. В началото на год...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие