Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) С 10% се е увеличил приемът на полицаи и пожарникари в МВР

С 10% се е увеличил приемът на полицаи и пожарникари в МВР

С 10% се е увеличил приемът на полицаи и пожарникари в МВР

досега за едно място в академията се бореха до 40 кандидати, тази година се очаква напливът да бъде още по-голям, предупреди зам.-ректорът на висшето училище комисар доц.Валентин Чочев

С 10 процента се увеличава приемът за полицаи и пожарникари в Академията на МВР за новата учебна година. Огромният интерес към висшето училище е както заради модерната материална база, така и заради липсата на такси за обучение и осигурена работа след завършването, съобщи за Канал 3 заместник-ректорът на висшето училище комисар доц.Валентин Чочев. 155 курсанти редовно обучение ще бъдат приети тази година в двата факултета на академията на МВР – факултет “Полиция” и факултет “Пожарна безопасност и защита на населението”. През последните години академията има водещо място в рейтинговата система на висшите училища и е номер едно в професионално направление “Национална сигурност”. Тази година се увеличава приемът в Академията на МВР, защото такова е изискването на основните потребители на кадри, а това са главните дирекции и основните структури в МВР. Искането за увеличаване на приема е свързано и с по-качественото обучение, с изцяло обновена и подобрена материална база, в която е засилена практическата подготовка на курсантите, каза още комисар доц. Чочев. През последните години за едно място в академията на МВР обикновено се борят между 30-40 кандидати. Тази година се очаква напливът да бъде още по-голям. Това обаче е добре, защото могат да се подберат най-качествените и подходящи кадри. Задължителни са три условия – да са български граждани, да не са осъждани и да ни са по-възрастни от 35 години.

Нямаме изисквания за минимален ръст, но кандидатите трябва да покрият определени показатели за физическа подготовка при бягане в 800 м, бягане в осморка, за мъжете лицеви опори, за момичетата коремни преси, както и скок от място. Освен това курсантите преминават и психологичен подбор, който включва попълване на тест за интелигентност и психо-диагностично интервю”, казва още доц.Чочев. Няма проблем, ако кандидат-курсантите имат татуировки, стига те да не са на видими места, когато носят униформата. На територията на учебния полигон на академията има изградени учебни зали, както и специални помещения за тактически действия по учебните дисциплини, в които могат да се разиграват различни ситуации. Кампанията за прием на документи приключва на 4 юни. Документи се подават в областните дирекции на МВР и в столичната дирекция на полицията.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие