Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Роми на протест срещу спирането на водата им в Бургас

Роми на протест срещу спирането на водата им в Бургас

Роми на протест срещу спирането на водата им в Бургас

Стотици жители на кв. “Победа“ се събраха пред Общината в Бургас на протест срещу спирането на водата в квартала, съобщи Днес.бг. Гражданите скандираха, че не могат да живеят без вода и се оплакаха, че децата им не могат да посещават учебни занятия, защото учителите ги връщали за това, че били мръсни. Жителите на квартала, работещи към почистващи фирми, заплашиха, че за предстоящия празник на 24 май няма да работят. Кметът на Бургас Димитър Николов се обърна към стачкуващите с молба за спокойствие.

Протестът пред сградата на Община Бургас е безпрецедентен. Призовавам всички за спокойствие и за недопускане на напрежение! Надявам се, че няма да има партия, която да подклажда етническо напрежение и да играе на тази взривоопасна тема. Гражданите на “Победа“ и “Акациите“ имат същите задължения, както всеки един бургазлия. Не съм аз човека, който пуска и спира водата, но като кмет съм длъжен да следя за спазването на правилата, написа кметът във Фейсбук. Той заяви, че не може да приеме призивите за оставка на ВиК, защото като кмет не управлява дружеството.

От ВиК съобщиха за подробен списък с абонати, които са ползвали вода без да платят. Една част от тях са започнали да плащат, а други категорично са отказали. Това е и причината за спирането на водата в квартала, заяви кметът.

Той призова протестиращите да уредят неизплатените си задължения, а останалите граждани да не влизат в пререкания с протестиращите, за да не се допусне напрежение в града. Убеден съм в здравия разум на бургазлии и ще направя всичко възможно за осигуряване на спокойствието в града, коментира Николов. Той обясни, че всеки може да провери какви са задълженията му чрез партиден номер, лично име и ЕГН, като всеки има право да плати веднага или да сключи договор за разсрочено плащане. Ако тези правила бъдат спазени, кметът заяви, че лично ще настоява за пускане на водата.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие