Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Деница Златева: На първо място за БСП са социалната политика и намаляване на неравенствата

Деница Златева: На първо място за БСП са социалната политика и намаляване на неравенствата

„Един от нашите основни приоритети е да върнем социалната Европа, която да поставя човека в центъра на политиките си“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Деница Златева на предизборен дебат по БНТ. Тя добави, че за левицата е важно, в рамките на следващия програмен период, да има мерки, които да доведат до развитие на конкурентоспособността и увеличение на производителността на труда. „Трябва да имаме и повишаващ се жизнен стандарт, и увеличени доходи. Това може да стане чрез европейско финансиране и реализация на Европейския стълб за социалните права, чиито идеи залегнаха в платформата на социалистите“, коментира Златева. Зам.-председателят на БСП заяви, че най-важното е да си кажем, че 12 години след членството в ЕС изоставаме изключително много от страните, с които тръгнахме от едно ниво на икономическо развитие. Тя коментира, че за последните 10 години доходите на румънците и чуждестранните инвестиции в северната ни съседка растат чувствително над нашите. „За нас социална Европа, социалната политика, намаляването на неравенствата и развитието на икономиката са първостепенен приоритет“, категорична бе Деница Златева.

Деница Златева призовава българските граждани да подкрепят БСП с №18 в бюлетината и да гласуват свободно и без страх, защото за последните години левицата е показала какво означава да си алтернатива на 10 годишното управление на ГЕРБ. Тя каза още, че при срещите й с хората, основно в Северозападна България, освен липсата на инфраструктура те са поставяли и много други наболели проблеми. Деница Златева уточни, че част от тях са изключително ниските доходи и липса на елементарни здравни грижи. „Те поставиха и друга болна тема – в 21-ви век хората да се делят на гласували и негласували за една или друга партия. Не може да се отказват социални услуги на човек, който не е гласувал за кмет на ГЕРБ. Примери за това са кметовете на с.Раброво и общ. Бойница“, обяви Деница Златева.

„Важно е не да оставяме Германия и Франция да диктуват приоритетите ни чрез своите политики, а да имаме самочувствие и да търсим коалиции по важните за България въпроси, защото изпихме горчивата чаша от късната реакция по пакета „Мобилност“, коментира още Деница Златева. Тя добави, че има много теми, които предстоят да се гласуват като следващия европейски бюджет, който по думите й неминуемо ще рефлектира върху средствата за намаляване на социалните и икономическите регионални неравенства. „Трябва в тесен диалог между евродепутатите, парламента и правителството, които програмират тези средства, да се поучим от грешките на предишните периоди. Трябва да преценим и дали си заслужава в една община да построим стадион за 6 млн. лв., когато там няма канализация или болницата е в окаяно състояние“, посочи Златева. Кандидатът за евродепутат каза още, че правилното разпределение на средствата от ЕС е много важно, защото за 12 години политиците не са успели да убедят хората, че има ефективен контрол върху европейските средства.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие