Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря29012020

Брой 272, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77722 BGN ↑ 1 GBP = 2.31177 BGN ↓ 1 CHF = 1.82737 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Колкото и да изглежда невероятно, като евродепутат за Брюксел все пак ще замине абсолютно режисьорът и вечен бунтар Андрей Слабаков, а не бившият министър Лиляна Павлова от ГЕРБ, за която евродепутатското място се считаше за сигурно. 

Интригата кой е от двамата ще вземе прословутия “седми“ мандат на ГЕРБ се върти от вчера и държи в инфарктно напрежение щабовете на ГЕРБ и на ВМРО.

Последните данни на ЦИК сочат, че ГЕРБ леко вдига резултата си до 30,94%. Това създаде очакванията, че ГЕРБ ще спечели седмото депутатско място, което в листата е отредено за Лиляна Павлова.

В същото време ВМРО регистрира лек спад от 7,84% от вчера на 7,42% днес. При ВМРО обаче е най-голям остатъкът, което предопределя изхода от интригата - този “блуждаещ“ евродепутат отива при ВМРО, а не при ГЕРБ, които са с най-малък остатък. 

В случая ВМРО е облагодетелствана от системата Хеър-Ниймайер, при която водещ е методът на най-големия остатък. Той е благоприятен за малките партии. При този метод първа получава допълнителен мандат партията с най-голям остатък, втора партията със следващия по големина остатък и така, докато се заемат всички неразпределени мандати.

Разбира се, отново правим уговорката, че все още нямаме официалните данни, които ЦИК обещава, че ще публикува днес, пишат от „Еприцентър”.

Икономика

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

До края на годината половината от потреблението на природен газ в България ще е с произход, различен от Русия. Това съобщи министърът на ене...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Еди Хърн иска две седмици отсрочка за мястото на двубоя за титлата

Антъни Джошуа и екипът му имат само няколко дни до официалното овакантяване на световната титла във версия IBF. Еди Хърн е под пара с органи...

Прочети още:

Loading...

Свят