Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед25082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Андрей Слабаков отива в Брюксел като евродепутат?

Колкото и да изглежда невероятно, като евродепутат за Брюксел все пак ще замине абсолютно режисьорът и вечен бунтар Андрей Слабаков, а не бившият министър Лиляна Павлова от ГЕРБ, за която евродепутатското място се считаше за сигурно. 

Интригата кой е от двамата ще вземе прословутия “седми“ мандат на ГЕРБ се върти от вчера и държи в инфарктно напрежение щабовете на ГЕРБ и на ВМРО.

Последните данни на ЦИК сочат, че ГЕРБ леко вдига резултата си до 30,94%. Това създаде очакванията, че ГЕРБ ще спечели седмото депутатско място, което в листата е отредено за Лиляна Павлова.

В същото време ВМРО регистрира лек спад от 7,84% от вчера на 7,42% днес. При ВМРО обаче е най-голям остатъкът, което предопределя изхода от интригата - този “блуждаещ“ евродепутат отива при ВМРО, а не при ГЕРБ, които са с най-малък остатък. 

В случая ВМРО е облагодетелствана от системата Хеър-Ниймайер, при която водещ е методът на най-големия остатък. Той е благоприятен за малките партии. При този метод първа получава допълнителен мандат партията с най-голям остатък, втора партията със следващия по големина остатък и така, докато се заемат всички неразпределени мандати.

Разбира се, отново правим уговорката, че все още нямаме официалните данни, които ЦИК обещава, че ще публикува днес, пишат от „Еприцентър”.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие