Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Крум Зарков: Финансовият министър наруши закона за партийната субсидия

Крум Зарков: Финансовият министър наруши закона за партийната субсидия

„Спорът не е в това, че парите трябва да се върнат, а как се стигна до тази ситуация“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в сутрешния блок на Бтв. Той подчерта, че проблемът не е в закона, а в начина по който той е бил изпълняван. „Това пише и в писмото, което изпраща прокуратурата до Министерството на финансите вчера“, допълни Зарков. Той обясни, че за всеки получен действителен глас се дължат 11 лв. Народният представител припомни, че на 26 май 2016 г. законът е променен и тогава е включено квадратчето „не подкрепям никого“. Според Зарков грешката идва от това, че се събират всички гласове, включително от това квадратче и от партии, които не получават субсидия, след което се смятат по някаква абсолютно сгрешена методика, като се получава субсидия и за тях. „Започнахме проверка и в БСП. Оказа се, че наш служител е ходил до Министерството на финансите в началото на 2017 г., за да попита откъде идва тази разлика. Бил е успокоен, че така е по закон, както продължават да твърдят и до сега“, каза още Зарков. Той е категоричен, че Министерството на финансите е нарушило закона. Според него има два момента – служители на министерството не са изпълнили закона и въпросът за политическата отговорност, който се постави след като се прехвърли вината върху закона. „Очакваме Министерството на финансите да даде разчети как са разпределени парите от 2016 г. насам, в изпълнение на това, което и прокуратурата е заръчала, за да бъдат върнати надвзетите суми“, коментира народният представител. „На правна комисия поставихме въпроси към Министерството на финансите и отговорите драстично се разминават с това, което прокуратурата пише. Трябва да се постави въпросът за политическата отговорност“, каза още Крум Зарков.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие