Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16092019

Брой 178, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.78403 BGN ↑ 1 GBP = 2.19954 BGN ↑ 1 CHF = 1.79566 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) България ще настоява пакет “Мобилност“ да бъде разгледан на първо четене в ЕП

България ще настоява пакет “Мобилност“ да бъде разгледан на първо четене в ЕП

България ще настоява пакет “Мобилност“ да бъде разгледан на първо четене в ЕП

България ще настоява предложенията по пакет Мобилност отново да бъдат разгледани на първо четене в Европейския парламент, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков след среща с българските евродепутати и представители на превозвачите. На разговора е постигнат консенсус да продължи защитата на интересите на транспортния бранш у нас, коментира БНТ. Транспортният министър и евродепутатите са оптимисти, че могат да извоюват по-добри условия за превозвачите. В края на юли е поискана среща с новото ръководство на Европарламента и на транспортната комисия, ако вече има избрани такива.

Според транспортният министър имаме достатъчно време да направим съответните оценки и да убедим както комисията, така и съвета, и парламента за необходимостта от балансирани текстове. Според Андрей Новаков от ГЕРБ, процедурата по пакет “Мобилност“ може да се рестартира. Евродепутати от различни партии декларираха, че стоят зад исканията на превозвачите. Това ще бъде национална задача, да защитаваме интересите на шофьорите. Оказа се, че сме били прави да искаме отлагане на пакет “Мобилност“ за следващия мандат, защото две трети от тези, които внесоха пакета не са в новия Европейски парламент. Това означава нови хора, с които можем да разговаряме и да постигнем повече, отколкото със старите, коментира още Новаков.

Социалистът Петър Витанов заяви, че евродепутатите ни са успели да намерят общи пресечни точки и той очаква с нетърпение да заработим заедно. Представителите на ДПС винаги са защитавали справедливите искания на българския транспортен бизнес, увери Илхан Кючук от ДПС. На успех се надява и транспортният бранш. Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи, заяви, че е доволен да чуе, че се продължава работата по националния интерес на нашата страна. България ще търси подкрепата и на други държави, и съдействие от финландското председателство, коментира обществената телевизия.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие