Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон15072019

Брой 134, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.73805 BGN ↑ 1 GBP = 2.17828 BGN ↑ 1 CHF = 1.76408 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалисти масово призовават Корнелия Нинова да оттегли оставката си

Социалисти масово призовават Корнелия Нинова да оттегли оставката си

Социалисти масово призовават Корнелия Нинова да оттегли оставката си

В декларации местни структури на левицата искат мобилизация и единство преди предстоящите наесен местни избори

„БСП да не се занимава отново със своя демократичен Устав, Конгресът да не допуска промени в него и да се съсредоточи към спечелване на местните избори, а председателят Корнелия Нинова да оттегли оставката си”, това решиха членовете на Областния съвет на БСП-Стара Загора на свое заседание на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Те призоваха всички членове към обединяване, диалог и разбирателство в Българската социалистическа партия. 

„Към действия за взаимно уважение и споделена отговорност, към търпимост и съпричастност, към това да се обединим и да очертаем общата посока за успехи и победа на местните избори”, заявиха областните социалисти в Стара Загора. 

На заседанието председателят Румяна Динева представи задълбочен анализ на Евроизборите в Старозагорска област, с изводите на 11-те общински структури, открои поуките и изведе първостепенните задачи, които да укрепят организациите за кметските избори. Според социалистите от региона най-важното, с което трябва да се справят за вота наесен е бруталното купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС. 

„ГЕРБ гарантират влиянието и подкрепата си чрез натиск върху бизнеса, както и чрез своите представители в местната и държавната власт, предлагаха се финанси по различни поводи, хранителни стоки, облаги, административна зависимост в общините и кметствата с кметове от управляващата коалиция или ДПС, насаждане на страх, контролиран и корпоративен вот чрез натиск или корупционна заинтересуваност на бизнес формирования. Тази порочна практика трябва да бъде преустановена”, заключиха социалистите. Общинските съвети на БСП в Ботевград, Правец и Етрополе застават зад лидера на НС на БСП Корнелия Нинова и подкрепят водената от нея политика. Общинските съвети възлагат на своите делегати на 49-ия Конгрес да гласуват вот на доверие на лидера, както и да гласуват против включването в Дневния ред на конгреса предложение за промяна в Устава на партията от група членове на НС на БСП от 8.06.2019 г. Социалистите от трите града осъждат вътрешно-партийното противопоставяне в Националния съвет и пледират за обединение 3 месеца преди провеждането на местните избори.

По-рано и от БСП-Бургас излязоха с позиция по събитията в БСП преди предстоящия в неделя Конгрес: „Предстоящите пред партията задачи предполагат единение и консолидация. Считаме, че не е време за оставки, включително и на председателя, а за продължаване усилията за промяна на политическия модел и статуквото на страната. Постигнатите резултати от изборите за ЕП са добра основа за тази промяна. Обръщаме се към делегатите на конгреса за мъдрост и отговорност пред партията и обществото”, се казва в документа на бургаските социалисти. В свое интервю за сайта „Епицентър” известният хирург проф. Радослав Гайдарски, който е член на ИБ на БСП казва: „Нямаше нужда от оставки в ситуацията, която се създаде след изборите. Вярно, ГЕРБ ни победи, но ние сме единствената партия, която повиши броя на депутатите си в Европарламента – бяха четирима, сега са петима. Увеличихме гласовете си. Ако се върнем малко назад във времето, в 43-ото Народно събрание БСП имаше 39 депутати. 39! И никой от ръководството тогава не си подаде оставката. Сега имаме два пъти повече депутати – 80, по наше предложение и с наша помощ беше избран президент. И при положение, че сега, на тези избори увеличаваме и получените за партията гласове, и броя евродепутати, защо беше необходимо председателят на партията да подава оставка.  Проф. Гайдарски допълва: „Трябва да мислим за местните избори! А ако партията не е единна, как ще ги спечелим?! Защото който и да изберем сега, той няма да бъде избран с голямо удоволствие и любов. Затова, без да съм говорил с Корнелия Нинова, смятам, че най-разумното, което трябва да се направи е оставката й да не бъде приета и всички заедно да работим за спечелване на местните избори!”.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Продължава пръскането срещу комари

Продължава пръскането срещу комари

От вторник, 16 юли 2019 г., продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на...

Прочети още:

Loading...