Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23102019

Брой 206, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75726 BGN ↑ 1 GBP = 2.2725 BGN ↓ 1 CHF = 1.77738 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Шефът на Комисията по европейските въпроси в НС Кристиан Вигенин участва в престижен международен форум

Шефът на Комисията по европейските въпроси в НС Кристиан Вигенин участва в престижен международен форум

Шефът на Комисията по европейските въпроси в НС Кристиан Вигенин участва в престижен международен форум

Делегация на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ) взе участие в 61-то пленарно заседание на  Конференцията на Комисиите по европейските въпроси на националните парламенти на страните-членки на ЕС (КОСАК). Форумът се проведе в Букурещ и отбеляза края на Парламентарното измерение на Румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Народното събрание на Република България бе представено от делегация, водена от Кристиан Вигенин – председател на КЕВКЕФ. На конференцията бяха обсъждани теми като резултатите от Румънското председателство; търговските перспективи пред ЕС и бъдещите отношения между ЕС и Обединеното Кралство след Брекзит; Европейското образователно пространство като двигател за силен Единен пазар и ролята на националните парламенти в изграждане на икономика, основана на иновации и технологичен прогрес. Председателят на комисията г-н Кристиан Вигенин поздрави домакините за успешно проведеното председателство, като подчерта българската подкрепа за приоритетите и за  мотото - „Сближаването като обща ценност“. Той открои някои от темите, по които е постигнат напредък, като акцентира върху работата по европейската перспектива за Западните Балкани. “Добросъседските отношения и регионалното сътрудничество трябва да бъдат обект на оценка по време на целия процес на присъединяване“, подчерта Вигенин. Председателят на КЕВКЕФ обърна внимание на  българската подкрепа за обявения по време на Румънското председателство Стратегически дневен ред за изследвания и иновации за Черно море с хоризонт 2030 г.

“Най-голямата ни цел в сферата на социалната политика е  изграждането на един социално  по-справедлив Европейски съюз“, заяви Кристиан Вигенин и изтъкна две от постиженията в тази сфера -  приетата Директива за баланса между професионалния и личния живот, както и напредъка по създаването на Европейския орган по труда.

В края на форума бяха приети Приносът и Заключенията на 61-вия Пленарен КОСАК, които ще бъде изпратени до националните парламенти, Европейския парламент, Съвета и Комисията. Следващата среща на КОСАК, която ще бъде в председателски формат, ще се проведе през юли във Финландия и ще бележи началото на ротационното председателство на Съвета на ЕС през втората  половина на 2019-та година. 62-то пленарно заседание на КОСАК ще се проведе през декември в столицата на Финландия, Хелзинки

Култура

Спорт

Григор посочи кое е най-хубавото след победа номер 300

Григор посочи кое е най-хубавото след победа номер 300

Беше един от онези мачове, през които просто трябва да се промъкнеш, анализира българският тенисист

Единственият българин в тенис елита Григо...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие