Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кристиан Вигенин официално е предложен за заместник-председател на парламента

Кристиан Вигенин официално е предложен за заместник-председател на парламента

Кристиан Вигенин официално е предложен за заместник-председател на парламента

Депутатът от “БСП за България“ Кристиан Вигенин официално е предложен за поста на заместник-председател на Народното събрание, съобщи БНР. 

Решението е постъпило в деловодството на парламента и е подписано от лидера на БСП Корнелия Нинова и тримата ѝ заместници в парламентарната група - Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Георги Свиленски.

БСП остана повече от година без представител в ръководството на Народното събрание, след като Валери Жаблянов беше предсрочно освободен заради негово изказване, че “Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие“. 

В негова защита лидерът на БСП Корнелия Нинова тогава обяви, че няма да предлага нов заместник-председател на парламента и ще сезира Европейския съд за правата на човека. В края на юни Жаблянов беше освободен от Изпълнителното бюро на партията.

Кристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в град София. През 1998 г. завършва УНСС, специалности „Международни отношения“ и „Макроикономика“. Специализира в Харвард, САЩ. Активист на младежките структури на левицата, работи в отдел „Международен” към БСП, а през 2000 г. е избран за член на Висшия съвет на БСП, като от декември 2001 г. е член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет, а от юни 2002 г. – секретар на ИБ. Депутат в периода 2005-2007 г. От 1 януари 2007 г. е член на Европейския парламент до 2013 г. Кристиан Вигенин е външен министър в периода 2013-2014 г., след което е отново народен представител. В 44-то НС е шеф на Комисията по евроинтеграция и еврофондове и секретар на ПГ на социалистите.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие