Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед12072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП единствена има готова програма за местния вот

БСП единствена има готова програма за местния вот

БСП единствена има готова програма за местния вот

Народът ще покаже червен картон за ГУРБ, убеден е Драгомир Стойнев

“Тези 40 000 души, които бяха вчера на Бузлуджа показват, че БСП има желание да се бори и да отстоява социалните ценности. На събора вчера дадохме и старт на нашата кампания за местните избори, които са изключително важни“.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ и член на ИБ на БСП  Драгомир Стойнев пред БНР. Той добави, че левицата има готова програма за местните избори и знае как да постигне своите приоритети.  Стойнев каза още, че хората трябва да изберат- дали ще дадат своя глас за БСП, която знае как и иска да развива страната, или за партия, която иска да санира един блок и да открадне половината пари. “Ако местните избори бъдат успешни за БСП, съвсем нормално е след това да има предсрочни парламентарни избори, защото виждаме, че управляващата коалиция се клати“, категоричен бе Стойнев. Той каза още, че  левицата ще подпомага българските граждани, а и местната власт със своите предложения за промени в законите,  свързани с: данъците върху доходите на физическите лица, социалните помощи за деца, преизчисляването на пенсиите, намаляването на ДДС, административно-териториалното устройство на страната и много други.

“ГЕРБ започнаха доста отдалеч да предприемат нужните мерки, за да саботират тези избори. Първо със субсидията от 1 лев, за да бъде опозицията финансово омаломощена и да няма финансов ресурс, който й е необходим, за да финансира кампанията“, каза още Драгомир Стойнев. То заяви, че затова оттук нататък българските граждани трябва да знаят, че всички партии, освен БСП, няма да служат на тях, а на интересите на олигарсите и тези, които ги финансират. “Отмени се и машинното гласуване, ще продължим да гледаме надрасканите протоколи и чувалите с бюлетини, които се местят от едно място на друго“, коментира социалистът. Драгомир Стойнев добави, че ГЕРБ  са дали старт на една нерегламентирана предизборна кампания и затова БСП търси подкрепа от българските граждани и всеки един, който не желае да продължава да живее в държава, в която има непрекъснати кризи.  “Разчитаме на това, че след цялата апатия, на местните избори българските граждани ще покажат червен картон на управляващите“, заяви Драгомир Стойнев.

БСП е в добра  кондиция

“Търсенето на криза в БСП е старо занимание. В момента партията е в добра кондиция. В левицата има стабилност и това се показва от много фактори, включително и от резултатите от изборите“, коментира Драгомир Стойнев. Той уточни, че БСП има ръст на броя на народните представители, както и на евродепутатите. “Надявам се да имаме и сериозен ръст на кметовете и общинските съветници“, каза още Стойнев. Народният представител обясни, че партията минава през един нормален процес на промяна и излизане от прехода. “Новият стил на управление на БСП се показва и от това, че даваме свобода на местните структури да преценят най-оптималната формула за сътрудничество с други организации за спечелването на изборите, но не и с ГЕРБ“, каза още Стойнев.

Във връзка с концесията на летище “София“ Драгомир Стойнев заяви, че начинът по който е определена фирмата концесионер е странен. “Бе ни обяснено, че тя има много голям опит, а се оказа че няма абсолютно никакъв. За пореден път страната ни ще има лош имидж в чужбина заради вероятно нагласен търг“, заяви той. Стойнев обясни, че БСП се противопоставя на концесионирането на стратегически предприятия- каквото е столичното летище, защото то е печелившо. “То може да бъде управлявано още по-добре, ако се приеме идеята на БСП такива предприятия да се управляват на пазарен принцип и печалбата им да остава в България“, заключи социалистът.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие