Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN ↓ 1 GBP = 2.16102 BGN ↓ 1 CHF = 1.83784 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) “Обединени патриоти“ продължават без “Атака“

“Обединени патриоти“ продължават без “Атака“

“Обединени патриоти“ продължават без “Атака“

“Обединените патриоти” продължават да съществуват, но без “Атака“, заявиха от НФСБ и ВМРО в парламента, след като партията на Волен Сидеров беше изключена от коалицията. От “Атака“ все още нямат официална позиция по темата, но от партията определиха решенията като неправомерни.

Никой от 7-те депутати на “Атака“ не дойде на работа, в залата, отбеляза БНТ. А председателят на парламента съобщи в залата решението на ВМРО и НФСБ от преди дни.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи, че Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов са изключени от парламентарната група. НФСБ и ВМРО потвърдиха, че продължават да изпълняват ангажиментите си към управлението. Коалиция ОП съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите,които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ. Волен Сидеров не е част от тази коалиция,ако има необходимост да договаря пак с ГЕРБ, нека си проведат двустранните контакти, обясни съпредседателят на ПГ на “Обединени патриоти“, ВМРО Искрен Веселинов. Какво ще се случи с останалите четирима депутати? Те имат избор, тъй като имаме добри взаимоотношения с тях, може да останат да се присъединят към нас, даде възможност съпредседателят на ПГ на “Обединени патриоти“, НФСБ. От ГЕРБ коментираха, че спазват принципа да не се месят във вътрешните работи на други партии. Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ разчита, че всички са достатъчно отговорни да се придържат към коалиционното ни споразумение за управление, което е все още факт. Партньорите във властта казват, че няма промяна в управленската формула. Според нея нямало данни за преформатиране, ако има някакви проблеми, би следвало те да се решат в коалиционния съвет.

Искрен Веселинов- съпредседател на ПГ на “Обединени патриоти“, ВМРО е уверен, че продължава управлението на ГЕРБ и “Обединени патриоти“. Имало е и правителство на малцинството, припомни той.

България

Икономика

Култура

Спорт

16 играчи на Черно море с коронавирус!

16 футболисти на Черно море са с положителни проби за COVID-19. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани.

Ето какво гласи официа...

Прочети още:

Loading...

Свят

Новият френски премиер ще търси решения за кризата в икономиката

55-годишният Жан Кастекс, висш бюрократ и провинциален кмет, е напълно непознат за широката общественост

Новият министър-председател на Франц...

Прочети още:

Loading...

Земеделие