Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Иван Гешев: Арестуваните от БАБХ – Бургас събирали такса „Спокойствие”

Иван Гешев: Арестуваните от БАБХ – Бургас събирали такса „Спокойствие”

Иван Гешев: Арестуваните от БАБХ – Бургас събирали такса „Спокойствие”

Дейността на тази група, която е арестувана, е в 2 основни направления. Едното е по престъпна матрица - групи, които взимат пари, т. н. такса спокойствие. Това разкри зам.-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ по повод вчерашните арести в Областната агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Бургас.

Той уточни, че до момента са задържани 7 души, включително директора на областната дирекция на БАБХ, както и инспектори. На арестуваните ще бъдат повдигнати обвинения, допълни зам.-главният прокурор.

По думите му тази акция към момента няма общо с провелата се преди около месец проверка за незаконното загробване на домашни прасета, засегнати от африканска чума. Прокуратурата разследва дейност на организирана престъпна група, занимавала се със събиране на “такса спокойствие“. “Таксата“ е събирана предимно от собственици на заведения - срещу нея не са проверявани или пък проверките били съвсем формални.

Същевременно областните началници на Aгенцията по храните били неофициални собственици на фирма за унищожаване на хранителни отпадъци от животински произход и принуждавали ресторанти и хранителни магазини да ползват услугите ѝ.

И са сключвани едни фиктивни договори, без да се извършва дейност, като служителите на Областната дирекция са мотивирали по “правилния“ начин различни дребни и средни бизнесмени на територията на област Бургас - да сключват такива фиктивни договори, без фирмата да има въобще технологична възможност за унищожаване на тези отпадъци, подчерта заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие