Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед31052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова в Русе: Пенчо Милков ще бъде честен и отдаден на общината кмет

Корнелия Нинова в Русе: Пенчо Милков ще бъде честен и отдаден на общината кмет

Корнелия Нинова в Русе: Пенчо Милков ще бъде честен и отдаден на общината кмет

Лидерката на БСП подчерта, че социалистите ще работят града да е икономически център на Североизтока

Общинската конференция на БСП утвърди като кандидат-кмет на града народният представител от левицата Пенчо Милков. Като основен приоритет в своята платформа за управление на Русе, народният представител постави акцент върху необходимостта от активна екологична политика за града в две направления: активно противопоставяне с всички законови възможности на замърсителите, търсещи преди всичко свой собствен краткосрочен интерес за сметка на русенци и съсредоточаване върху изграждане и поддържане на масирани зелени системи, за да се възвърне мястото на Русе като един от най-зелените градове в България. Милков уточни, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда.

В програмата си депутатът изтъкна някои основни приоритети, които ще бъдат заложени в стратегията за управление:

- Подпомагане на стартиращите компании в града;

- Помощ за семействата в родителството;

- Подкрепа за микро семейните търговски дружества;

- Повишаване на сигурността и опазването на обществения ред в града;

- Осигуряване на нови транспортни средства на общинския градски транспорт;

- Русе ще работи като проактивен, настойчив, гостоприемен град за привличане на специалисти и техните семейства от други градове и държави;

- Подобряване на достъпността в средата за хора с увреждания;

- Подкрепа за всички нива на образованието в Русе;

- Подкрепа за здравеопазването;

- Развитие на Русе в духовно и културно отношение за постигане на социално значими цели.

Милков коментира, че е против агресивното политическо противопоставяне и не толерира принципа и делението- или си с нас, или си против нас, както и политическото насилие във всичките му форми.

“Уважаеми журналисти, микрофоните са включени. Тук не е МС, където ви ги изключват. На ваше разположение сме. Питайте всичко, което ви интересува. няма неудобни въпроси”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към журналистите по време на пресконференция в Русе, където се провежда конференция на БСП за издигане на кандидат за кмет и приемане на листа за съветници. “Нашият кандидат е Пенчо Милков. Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет”, обяви Нинова. По думите й той не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета.

На въпрос как ще коментирате думите на Цвета Караянчева, че Румен Радев е беквокал на Корнелия Нинова, председателят на БСП заяви: “всеки има право на мнение. Въпросът е колко тежи то. Нека Цвета Караянчева, Бойко Борисов или който искате от ГЕРБ, се яви на пряк, мажоритарен избор пред народа. Ако получат подкрепата на два милиона шейсет и три хиляди тридесет и двама българи, колкото получи президентът Радев, да ги коментираме. Сега просто ще е загуба на време”. Нинова продължи, че друго я е разтревожило вчера от изказването на Караянчева и от това на Борисов днес:“Какво младо поколение българи искаме? Те говорят пред младежите на ГЕРБ срещу президента, срещу лидера на опозицията, нахъсват ги с агресия и отрицание и нито дума за образование на младите, за заетост, за младите семейства и децата. Обръщам се към тези млади хора: вие сте избрали да членувате в партия ГЕРБ. Това е ваше право. Вие сте свободни хора. Но мислете как да се решат проблемите на вашето поколение. Ето, ние сме в Русе. Стоя до Пенчо Милков - ваш набор, умен, честен, енергичен, кандидатът ни за кмет. И не обсъждаме нито Караянчева, нито Борисов. Чертаем планове как Русе да стане икономически център на Североизтока и неговите три деца, и на русенци децата да живеят тук добре ”, каза още Нинова.

КАРЕ:

Пенчо Милков пред „Епицентър”: Искам трите ми деца да живеят в красив модерен град!

В свое интервю за сайта „Епицентър” Пенчо Милков разкри основните акценти на своята предизборна програма:

• Нашата коалиция не случайно се нарича „Обичаме Русе“ - ще разчитам на подкрепата на всички мои съграждани. Искаме да обединим целия потенциал на русенци, да протегнем ръка на можещите хора, не да действаме на принципа „само ние знаем и можем“. 

Русе има нужда от обединяване на силите. Няма да водим кампания „против“. В коалицията са „БСП за България“, АБВ, Политическо движение „Социалдемократи“, Движение „Българска пролет“ на Велизар Енчев и Съюз за Отечеството. 

• Искаме да върнем статута, който Русе е имал. Убедени сме, че кметската власт трябва да бъде много по-активна. Русе трябва да стане един от най-зелените и чисти градове, да бъде сочен за пример в това отношение. Да превърнем Русе в привлекателен град, защото сега той се обезлюдява. Ние непрекъснато губим население. Смятаме, че може да се постигне това хората да искат да идват да живеят в Русе. Сега не е така. 

• Искаме градът да възвърне статута си на модерен развоен център. Ние имаме университет, с развойни екипи – този потенциал сега не се използва. 

• Русе трябва да бъде достъпен град. В момента средата е „недружелюбна“, особено за хората с увреждания. Това трябва да се промени. 

• Смятаме, че когато се каже „Русе“, хората трябва да си представят красив град. Всички знаем, че той е на река Дунав, знаят за безценните стари сгради, но с годините те се занемаряват. Европейските проекти, които се изпълняват, не са качествени, резултатът не е красив. Искаме това да се промени. Чистотата и сигурността на града са нещо много важно за нас!

• Сигурност. Градът трябва да е сигурен и спокоен, а не първенец в детската престъпност, както неотдавна го определи вътрешният министър. Имаме идеи как да използваме новите технологии, за да направим града си по-сигурен. 

• Убеден съм, че кметският екип трябва да бъде модерен, дигитализиран, достъпен в работата си с бизнеса и с гражданите. Модерните технологии могат да направят работата на общината прозрачна като стъклена сграда! 

• Основният ни политически опонент, разбира се, е ГЕРБ и присъдружните им партии, с които са в коалиция в Народното събрание. ГЕРБ управлява града два мандата. Ние обаче не искаме да водим състезание с партия ГЕРБ, а с модела, по който се управлява и държавата, и град Русе. За осем години в Русе да дошли 500 млн. лв. от европейски фондове, но нима това промени качеството на живот и нивото на доходи?! Голяма част от тези евросредства отиват във фирми, които не са русенски. Работниците на Русе избягаха. Средната заплата в Русе е с 200 лева по-ниска от средната за страната! 

• В кампанията обаче трябва да отговорят на въпросите на хората защо досегашният кмет не беше издигнат за трети мандат. В Русе в момента са започнати едновременно много проекти, улиците са разкопани, но на ремонтите почти няма работници. Хората с право не са доволни от темпа и качеството на ремонтите.

• Кметът на Русе трябва да бъде със способности, сила и енергия на визионер и стратег, а не просто да решава оперативни проблеми. Сега липсва стратегическият поглед къде е мястото на Русе. Русе винаги е бил град с национално значение – огромен и силен, в училищата ни са учили ярки личности. А къде сме сега? Възвръщането на тази гордост е наша мисия, защото градът загива! През 2012 г. в Русе са родени 1450 деца, те трябва да са първокласници на 15 септември. Но първокласниците са само 1000. Една трета от децата са заминали някъде с родителите си. 

• Русе е голям и знаков град. Имаме уникалната възможност да покажем на цялата страна какво значи модерно ляво управление!

 

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...