Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Институциите алармират: Опасност от пожари в 21 области

Институциите алармират: Опасност от пожари в 21 области

В старозагорско изгоря училище, евакуираха Дом „Майка и дете”

Екстремален индекс за пожароопасност има на места в 21 области на страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от “Фокус“. Индексът обхваща територии от областите София, София - град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Варна, Добрич, Силистра, Русе, Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин. 

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за пожароопасност има в други участъци от същите региони, както и на места в по-голямата останала част от страната. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Над 30 пациенти със затруднено движение от Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора са били преместени заради опасността възникналия в района на дома пожар. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора, предава “Фокус“. 

На “горещия телефон“ на Общината е постъпила информация за пожар около Дома за медико-социални грижи около 16.30 часа. 

По данни на очевидци, огнище е имало още и по пътя за кв. “Дъбрава“, където е имало пламнали сухи треви и храсти. 

Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изпратила допълнително водоноска. 

“Екипът на Дома за медико-социални грижи за деца е реагирал изключително бързо и адекватно. Децата са в безопасност“, заяви директорът на звеното д-р Георги Узунов. 

Въпреки усилията на пожарникарите, огънят е достигнал до двора на интерната. Поради силните ветрове площта на пожара се разраства. 

В село Тъжа, което се намира в същия район, изгоря селско училище. В други региони на страната също се наблюдават горски пожари. 

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие