Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73451 BGN ↑ 1 GBP = 2.18358 BGN ↑ 1 CHF = 1.84078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Мая Манолова: Ако се кандидатирам за кмет ще подам оставка като омбудсман

Мая Манолова: Ако се кандидатирам за кмет ще подам оставка като омбудсман

Днес имам още работа като обществен защитник, обяви тя преди внасянето на проектозакон за съсловните организации в здравеопазването

Ако се кандидатирам за кмет на София, ще подам оставка като омбудсман. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова пред журналисти, предаде Агенция “Фокус“. Манолова поясни, че законът не я задължава. “Мога да взема и неплътен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание“, допълни още омбудсманът. 

“До часове буквално ще обявя своето решение. Няма да е днес. Днес имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман. В момента, в който съм готова, моят пиар, която е тук, ще ви информира всички“, посочи още Манолова. “Тази сутрин претърпяхме леко пътнотранспортно произшествия с една колежка, с която отивахме заедно на работа“, обяви Манолова и съобщи, че колегата, с която е пътувала, е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и ще остане там два дни. 

“Не шофирах колата аз, така че не мога да коментирам какви са причините за катастрофата“, заяви Манолова.  

 Тя поясни, че вярва, че инцидентът е случаен и посочи, че причините се изясняват. За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане. 

Също вчера Манолова внесе в НС проектозакон за съсловните организации. Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии. 

„Ние сме длъжници на медицинските работници. Всеки един от нас може буквално за минути да стане пациент“, заяви Манолова.

 

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

До 372 кг от дка падна средният добив при пшеницата в страната

В Добричка област пшеницата вече е прибрана в над 1 080 500 декара или 89 на с...

Прочети още:

Loading...