Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN ↓ 1 GBP = 2.16102 BGN ↓ 1 CHF = 1.83784 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалистите призоваха правителството към балансирана външна политика

Социалистите призоваха правителството към балансирана външна политика

Социалистите призоваха правителството към балансирана външна политика

БСП призова правителството да спре с импровизациите във външната политика на България. Позицията на партията изрази народният представител от ПГ на “БСП за България“ Кристиан Вигенин пред журналисти, предаде “Фокус“. От БСП призоваха да се води една балансирана политика и да не се прави отстъпление от националните приоритети на България. 

Вигенин определи изказването на премиера Бойко Борисов за Шенген като непремерено. “България има нужда от присъединяването в Шенген. Искам да кажа на стотиците хиляди български граждани, които висяха на опашки по българо-гръцката граница през това лято, че ако България беше в Шенген, нямаше да има гранична проверка на границата между България и Гърция. Това само по себе си е основание да считаме, че подобни изявления на Борисов, а чрез него и на българското правителство са в противоречие на интересите на българските граждани“, заяви още Вигенин. 

Той изрази притеснение и по друг въпрос. “Неочаквано ненужната, бихме казали агресивната позиция на Министерство на външните работи във връзка с една инициатива на посолството на Руската федерация. Министерството на Външните работи чрез тази позиция всъщност постави под въпрос, да не кажем, че отрича ролята на Русия в победата над нацизма във Втората световна война. Съчетано с факта, че нито правителството, нито Министерство на външните работи по някакъв начин си направиха труда да отбележат началото на Втората световна война преди три дни, ни кара да си задаваме определени въпроси. В каква насока на политиката се води и това не означава ли по някакъв начин оправдаване на престъпленията на нацизма“, допълни още Вигенин. Депутатът от БСП заяви, че това изявление на Външното министерство е в противоречие с друг приоритет на България, демонстриран в предшините месеци и от правителството, по отношение на нормализирането на отношения с Руската федерация. Според него това може да доведе до усложняване на реализацията на големите енергийни проекти. 

България

Икономика

Култура

Спорт

16 играчи на Черно море с коронавирус!

16 футболисти на Черно море са с положителни проби за COVID-19. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани.

Ето какво гласи официа...

Прочети още:

Loading...

Свят

Новият френски премиер ще търси решения за кризата в икономиката

55-годишният Жан Кастекс, висш бюрократ и провинциален кмет, е напълно непознат за широката общественост

Новият министър-председател на Франц...

Прочети още:

Loading...

Земеделие