Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73451 BGN ↑ 1 GBP = 2.18358 BGN ↑ 1 CHF = 1.84078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) ЕК не потвърждава достоверността на списъка с ресори в новия състав на институцията

ЕК не потвърждава достоверността на списъка с ресори в новия състав на институцията

ЕК не потвърждава достоверността на списъка с ресори в новия състав на институцията

Мария Габриел може да получи ресор „Образование и култура“ в новия състав на Европейската комисия, сочи неокончателен списък с разпределението на ресорите на еврокомисарите, който бе публикуван от редица медии. От Брюксел обаче не потвърждават достоверността на разпространения документ, предупреди БНР. Според списъка, който се появи и в медии в Западна Европа, новата председателка на ЕК Урсула фон дер Лайен ще има двама първи заместници - Франс Тимерманс, който ще отговаря за климата, и Маргрете Вестагер - с ресор „Дигитализация“.

Източници на „Хоризонт“ в Брюксел не потвърждават, че това е окончателното разпределение на ресорите, коментира Епицентър.бг. Същата е тезата и на журналиста Светослав Терзиев, че това е работен вариант, който може да претърпи много промени. Процедурата е в начален етап. Предстои и препитване на тези комисари и няма никаква гаранция, че Европарламента ще се съгласи и ще ги одобри. От кабинета на Урсула фон дер Лайен заявиха за БНР, че не желаят да коментират интерпретации по медиите и ще представят окончателното разпределение на ресорите във вторник. Говорител на настоящия председател на Еврокомисията допълни, че все още нищо не е решено. Мисля, че България няма да бъде много щастлива от това, че комисарката Вера Йоурова ще отговаря за върховенството на закона. Точно тя предупреди българското правителство да не се надява, че мониторингът над България ще приключи с мандата на тази Комисия, припомни още Терзиев. Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова направи коментар в социалните мрежи късно снощи. „Образованието и културата са изключително важни, но не са предмет на общностни политики. Отново големите и ключови ресори са в страните от Западна и Северна Европа“, пише Йотова, според която ресорът „не е най-добрият, който бихме могли да получим“.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

До 372 кг от дка падна средният добив при пшеницата в страната

В Добричка област пшеницата вече е прибрана в над 1 080 500 декара или 89 на с...

Прочети още:

Loading...