Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Иво Христов, ЕП: Имаме самодържец, а не функциониращ парламент

Иво Христов, ЕП: Имаме самодържец, а не функциониращ парламент

Иво Христов, ЕП: Имаме самодържец, а не функциониращ парламент

“Не си струва президентът да прави обръщение към парламента, който гони историческо дъно по доверие, ако въобще можем да говорим за доверие“. Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Иво Христов пред БТВ. Той добави, че  президентът е бил убеден, че трябва да се спази институционалният подход и го е направил. “Президентът Радев заяви всичко това, което хората мислят. Не бе разбран, както се очакваше“, каза още Иво Христов.  Евродепутатът коментира, че всички са го  видели и г-жа Дариткова отново е говорела за негативизъм и  разделителни линии. “В обръщението си президентът изтъква обществена закономерност, с която тя вероятно не е запозната. Държавата отдавна няма функциониращ парламент.  Имаме самодържец. В този смисъл парламентът е един гумен печат на властта“, коментира още Христов.

Във връзка с предстоящата кампания за местните избори Иво Христов отбеляза, че  местните избори винаги са по-горещи от останалите, защото става въпрос за властта, която е най-близко до хората. Той добави, че очаква по-големи страсти и не по-малко мръсна кампания от предишните. “За съжаление в България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък. Видяхме как протече кампанията за европейските избори и какво стана след това. Борисов ги прие като индулгенция за всичките скандали, които ги предшестваха. Бе отменен машинният вот, който е сигурен и проверим,  партиите бяха лишени от финансиране, а националните медии бяха овладени от властта. Можем ли да говорим за честни избори? Според мен не“, категоричен бе евродепутатът. Той обясни, че пример за развиващ се скандал в държавата е проблемът с африканската чума по свинете. “Този проблем е на път да погребе цял сектор. Затова с румънската евродепутатка Кармен Аврам прокарахме през земеделската комисия на ЕП предложението от бюджета на ЕС да се отделят 70 млн. евро за справяне с африканската чума - 20 млн. за разработване на ваксина и 50 млн. за  обезщетения и възстановяване на сектора. Странно е, че депутати от ЕНП гласуваха против това предложение“, коментира Иво Христов. 

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие