Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73451 BGN ↑ 1 GBP = 2.18358 BGN ↑ 1 CHF = 1.84078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) До 250 млади общински съветници ще излъчи БСП

До 250 млади общински съветници ще излъчи БСП

На редовно заседание на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, младите социалисти акцентираха върху предстоящите местни избори.

„Имаме два пъти повече кандидати за общински съветници на възраст до 35 г. спрямо предходните избори. Очакваме на 27- ми да се поздравим и с между 200 и 250 избрани млади общински съветници. Не бива да пропускаме и кандидатите за кметове, сред които имаме и 21 представители на Младежкото обединение. Това е ясен знак, че БСП се обновява и дава шанс на младите хора. Пожелавам успех на всички кандидати и вярвам, че именно ние имаме решенията за всяко населено място.” Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. 

Добрев: Да загърбим страха!

„Днес основната задача е БСП да присъства във всяка една община”. Това заяви пред Дарик радио зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той припомни, че на изборите през 2015 г. БСП е отчела най-ниските резултати след началото на прехода - под 40 кмета и около 800 общински съветника. “Днес целта е да имаме 1250 съветника и да удвоим кметовете”, обясни Добрев.

Социалистът посочи някои от областните градовете, където очаква БСП да е сред победителите - Перник, Русе, Ямбол, Велико Търново, Смолян и др. Добрев даде и пример с  кандидата  на БСП  в Септември - Петя Цанкова: „Кметът на града, издигнат от  ГЕРБ, беше арестуван, обвинен за злоупотреби за 12 милиона лева, КОНПИ му наложи запор за имущество за 9 милиона и той отново е кандидат на ГЕРБ. Нашето момиче изнесе цялата битка срещу него в последните 4 години. Свалям й шапка, защото прояви смелост”, каза Добрев. По темата за ограничаването на мандатността в парламента и в партията, Добрев коментира, че предишните ръководства са спрели развитието в партията на нови кадри. Относно битката за кмет на София, социалистът коментира, че евентуална победа в столицата ще даде различен отзвук в цялата страна.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

До 372 кг от дка падна средният добив при пшеницата в страната

В Добричка област пшеницата вече е прибрана в над 1 080 500 декара или 89 на с...

Прочети още:

Loading...