Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24022020

Брой 290, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81079 BGN ↓ 1 GBP = 2.34203 BGN ↑ 1 CHF = 1.84338 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Президентът Радев за назначението на главния прокурор: Ултиматуми не приемам!

Не се хванах в капана министърът на правосъдието да предлага кандидат. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев, контрира Бойко Борисов

Ултиматуми не приемам. Ще се произнеса по темата за назначаването на Гешев в обозрим срок - когато реша.

Това заяви президентът Румен Радев след тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на Сухопътни войски.

“Няма да протакам, ще се произнеса в обозрим срок. Не съм човек, който използва различни манипулации“, допълни Радев, предаде Novini.bg.

“Всички отговори са в Конституцията”, каза още президентът.

“Обърнах се към ВСС с настояване, което те не изпълниха по най-добър начин“, завърши Румен Радев.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат. Премиерът говори пред журналисти по време на обхода на строителството на АМ „Хемус“ край Габрово.

“Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета? Виждате какво лицемерие е! Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии“, разясни Борисов. 

„Искаха да ме вкарат в капан аз да излъча кандидат, да го избера и след това да кажат, че Бойко Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах и сега се чудят какво да направят и казват – „те професионалните му качества са добри. Колкото го познават те, толкова го познавам и аз,“ повтори премиерът.

Държавният глава: В Сухопътни войски има командири-лидери и отдаден личен състав

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев каза, че е оптимист за Сухопътните войски, защото там има истински лидери и командири, прекрасни специалисти и отдаден личен състав. Радев каза това в обръщението си на тържественото събрание във Военната академия “Георги Стойков Раковски“ по повод празникa на най-многочисления вид въоръжени сили. Президентът изрази убеждението си, че изоставането в процеса на модернизация на Сухопътните войски ще бъде преодоляно и напомни, че винаги е настоявал модернизацията на трите вида въоръжени сили да тече едновременно като най-добър и балансиран подход. Модернизацията е единен процес и обща трансформация, подчерта Радев, като също така изрази убеждението си, че ще се намерят механизмите Сухопътните войски да имат полагащото им се въоръжение и технологии, но подчерта, че модернизацията им означава преди всичко трансформация на подготовката, въвеждането на по-малки системи и технологии, въоръжение, но с ключово значение в една операция. Радев акцентира и върху основния проблем - неокомплектоваността с личен състав, като изтъкна, че тук трябва да бъде акцентът на усилията и трябва да се възстановят привлекателността и достойнството на военната професия. Президентът изрази увереност, че Сухопътните войски ще продължат все така отговорно да изпълняват задачите си, свързани с националната сигурност.

България

Икономика

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Това, което не се знае, е колко време България ще престои в чакалнята, а оттам идва и голяма несигурност, казва финансистът Димитър Чобанов

З...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател и драматург А П Чехов оживея на Камерна сцена на Нардния театър „Ив. Вазов” в премие...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Няма решение къде да отиват непотърсените 100 милиона лева по неофициални данни

Собствениците на земи, които са служебно разпределени за обра...

Прочети още:

Loading...