Борисов предлага Деница Сачева за социален министър
- Публикувана в Понеделник, 02 Декември 2019
Пет пъти досега съм връщал оставката на Бисер Петков, но и колегите министри не искат да работят с него, посочи премиерът
Деница Сачева ще бъде предложена за министър на труда и социалната политика, никой от министрите не иска да работи с Бисер Петков, заяви на брифинг вчера премиерът Бойко Борисов преди да замине за Мадрид, където започва конференция за климата. Премиерът потвърди, че пет пъти е връщал оставката на социалния министър Бисер Петков, но вече никой от министрите в кабинета не искал да работи с него, повтори Борисов. Запитан дали ще се вслуша в призивите на майките на деца с увреждания, които го призоваха да не приема оставката на социалния министър, Борисов каза - “с най-голямо уважение към майките, но съставът на кабинета е моя отговорност“. Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждани, приемал съм ги, 150 милиона отпуснахме миналата година. Но както аз не им се меся с кои политически формации и политици говорят, така и министрите са само мое право. Дори и Патриотите, всички знаят, че за да се назначи министър, трябва да се съглася аз. Отговорността за правителството е моя, не тяхна. Много други асоциации, организации ми се обадиха че намират това наше действие за правилно. Така че това е моя работа, бе категоричен Борисов. Ирена Соколова ще бъде освободена от поста областен управител на Перник. Аз съм го обявил, казано е. В сряда ще бъде взето решението на Министерски съвет да бъде освободена. Също и шефът на ВиК в Перник. Те не застанаха държавнически да кажат какви са проблемите и затова трябва да си понесат отговорността!
Бързо трябва да се вземат мерки, защото сушата е голяма, всички язовири са празни. Мислим допълнително откъде можем да водоснабдим Перник, допълни министър-председателят, цитиран от Епицентър.бг.