Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19022020

Брой 287, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80827 BGN ↑ 1 GBP = 2.35685 BGN ↑ 1 CHF = 1.84182 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов предлага Деница Сачева за социален министър

Борисов предлага Деница Сачева за социален министър

Борисов предлага Деница Сачева за социален министър

Пет пъти досега съм връщал оставката на Бисер Петков, но и колегите министри не искат да работят с него, посочи премиерът

Деница Сачева ще бъде предложена за министър на труда и социалната политика, никой от министрите не иска да работи с Бисер Петков, заяви на брифинг вчера премиерът Бойко Борисов преди да замине за Мадрид, където започва конференция за климата. Премиерът потвърди, че пет пъти е връщал оставката на социалния министър Бисер Петков, но вече никой от министрите в кабинета не искал да работи с него, повтори Борисов. Запитан дали ще се вслуша в призивите на майките на деца с увреждания, които го призоваха да не приема оставката на социалния министър, Борисов каза - “с най-голямо уважение към майките, но съставът на кабинета е моя отговорност“. Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждани, приемал съм ги, 150 милиона отпуснахме миналата година. Но както аз не им се меся с кои политически формации и политици говорят, така и министрите са само мое право. Дори и Патриотите, всички знаят, че за да се назначи министър, трябва да се съглася аз. Отговорността за правителството е моя, не тяхна. Много други асоциации, организации ми се обадиха че намират това наше действие за правилно. Така че това е моя работа, бе категоричен Борисов. Ирена Соколова ще бъде освободена от поста областен управител на Перник. Аз съм го обявил, казано е. В сряда ще бъде взето решението на Министерски съвет да бъде освободена. Също и шефът на ВиК в Перник. Те не застанаха държавнически да кажат какви са проблемите и затова трябва да си понесат отговорността!

Бързо трябва да се вземат мерки, защото сушата е голяма, всички язовири са празни. Мислим допълнително откъде можем да водоснабдим Перник, допълни министър-председателят, цитиран от Епицентър.бг.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие