Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.774 BGN ↑ 1 GBP = 2.31849 BGN ↓ 1 CHF = 1.82976 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

“Вчера имахме среща при Петя Аврамова, тя предложи вариант за режима от 16.00 до 22.00 часа. Казах им да си го съгласуват с институциите и учрежденията и след това да го предложат, за да изразя становище. Вчерашната среща беше част от срещите, които трябваше да се провеждат често по заповед на премиера. За съжаление това не се случи за този месец“.

Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров, във връзка с новия воден режим в града пред “Фокус“.

“МРРБ не направи нито крачка в правилната посока за всички онези ангажименти, които бяха поели преди месец за нови аварийни екипи, за допълнителни водообхващания, за търсена на варианти да се доведе повече вода до яз. „Студена“, за съжаление нищо от това не се случи“, каза Владимиров.

По думите му вчерашната среща за пореден път е показала, че МРРБ не вижда как може да се справи с водната криза в Перник.

“Новият воден режим в Перник още не е влязъл в сила. Трябва да има официално предложение. Вчера се обсъждаше работен вариант, предложен от Петя Аврамова“, обясни кметът на Перник. Според новите предложения се предвижда села около града да имат вода през ден - от 16:00 часа до 22:00 часа.

Владимиров коментира и новия управител на ВиК - Перник. “Публично беше уволнен предишният управител на ВиК Перник. Все още не е избран нов. Това създава допълнителен хаос в дружеството. Те не могат да осигурят питейна вода на голяма част от абонатите на Община Перник, точно поради липсата на добра организация. Надявам се новият управител да има достатъчно експертизи и познава ВиК мрежата, за да не му се налага да се учи, а да може да започне да решава проблемите в най-кратък срок“, добави Станислав Владимиров.

Пред БТВ той каза още, че живее в 15-етажен блок, с малко дете и има същите проблеми, каквито всички останали граждани. Той допълни, че яз. “Искър“ е 25 пъти по-голям от “Студена“ и ще бъде капка във водата, ако перничани бъдат водоснабдени по този начин. Отокът на яз. „Студена” е много по-голям. Имало е един малък период от около седмица, в който притокът е бил по-голям. Оттогава се харчи 10 пъти повече вода от прихода.

България

Култура

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Съзвездие от талантливи солисти ще зарадват ценителите на класическата музика

На 13-и февруари на сцената на зала “България“ ценителите на кл...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие