Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

Back Вие сте тук:Начало България (2) Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че не са правени задкулисни договорки за увеличаване на размера на парите за партиите от 1 на 8 лева

„ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия. Това беше тяхната цел”.

Това признание направи в тв ефира зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

“Не съм се договарял с Корнелия Нинова!“, заяви той в студиото на “Плюс-минус. Коментарът след новините“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод обвиненията, че е бил посредник между ГЕРБ и БСП за това партийната субсидия от 1 лев да стане 8 лева. 

“Истината е съвсем елементарна. Гласуванията сами по себе си доказват, че няма никаква договореност. На всеки средноинтелигентен човек му е ясно каква е позицията на ГЕРБ по отношение на контакти с БСП. Стана ясно, че ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия. Това беше тяхната цел”, каза още той.

Според Валери Симеонов партийните субсидии са нормална практика и тяхното премахване ще превърне България в тоталитарна държава.

„По какъв начин, по досега действащия закон, щяха да се финансират партиите с 1 лев, който по време на заседанието стана нула лева, и чрез отворена схема за финансиране от фирми и от физически лица? Коя ще е тази фирма и кой ще е този луд управител на фирма, който ще даде пари на някоя опозиционна партия и ще даде това да се запише в официалния баланс на партията? Ще има ли такъв луд, който ще иска да си ликвидира фирмата?”, запита още той.

Според Симеонов финансирането на партии чрез дарения от фирми и физически лица е възможно само за управляващата партия.

„Така всички други партии щяха да бъдат оставени на издихания. Те нямаше да имат средства да си платят даже и горивото на колите, нямаше да имат пари да разпечатат листовки, а камо ли да се обърнат и към големите телевизии и да си платят участие в диспут или някакво друго участие”, коментира още лидерът на НФСБ.

„По тази тема, в навечерието на дебатите, не сме говорили с г-жа Нинова. Никого не сме рекетирали. Не сме поставяли и въпроса, че няма да гласуваме бюджета, защото все пак трябва да се съобразяваме с нашите коалиционни партньори”, уточни лидерът на НФСБ и допълни, че на този етап финансирането на партиите от юридически лица също остава в сила.

България

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Loading...

Земеделие

Loading...