Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед29032020

Брой 59, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.7811 BGN ↓ 1 GBP = 2.14108 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев

За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев

Службите ни за сигурност трябва да осъществяват постоянен мониторинг и да анализират процесите, които представляват потенциален риск за страната ни, посъветваха политици и държавници

Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента е загрижен във връзка със ситуацията в Ирак и региона, стана ясно от изявлението на държавния глава Румен Радев след заседанието. Страните трябва да избягват всякакви действия, водещи към ескалация, подчерта президента. Според родните политици изходът от ситуацията може да се търси по мирен път и чрез дипломатически средства, коментира Нюз.бг. В съвременния глобализиран и взаимосвързани свят всеки акт на насилие и агресия има потенциал да предизвика последствия с непредвидим характер, отчете президентът. Според държавният глава САЩ и Иран трябва да запазят и договореностите си по Иранското ядрено споразумение. КСНС е обсъдил обстановката в Близкия Изток и потенциалните рискове за страната ни. Според президента нужна е спешна деескалация на напрежението. Участниците в заседанието на КСНС излизат с четири препоръки. Трябва да се поддържа национална позиция с акцент за нуждата от намаляване на напрежението. Също така службите за сигурност трябва да осъществяват постоянен мониторинг и да анализират процесите, които представляват потенциален риск за страната ни. Външно министерство трябва да поддържа постоянен контакт с българските граждани и да гарантира тяхната сигурност.

Министерство на отбраната да предприеме мерки за осигуряване на безопасността на български военнослужещи, участващи в мисии и операции зад граница, препоръчва още КСНС. При промяна на обстановката ще бъдат взети допълнителни мерки за защита на населението и обектите от критичната инфраструктура на страната, искат още участниците в заседанието.

България

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани!“, призовават младите социалисти

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъ...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

130 години от рождението на автора на “Не съм от тях!“

На 25-и март, точно преди 130 години е роден един рядък талант на словото и четката - ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие