Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед29032020

Брой 59, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.7811 BGN ↓ 1 GBP = 2.14108 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: След 10 години управление на ГЕРБ сме на опашката на всички негативни класации

БСП: След 10 години управление на ГЕРБ сме на опашката на всички негативни класации

БСП: След 10 години управление на ГЕРБ сме на опашката на всички негативни класации

На опашката на ЕС сме по бедност и социално разслоение, за екологични стандарти, качество на водата, храната и въздуха, подчерта Весела Лечева

“След 10 години управление на ГЕРБ държавата ни е на опашката на всички негативни класации - за бедност, за социално разслоение, за екологични стандарти, качество на водата, храната и въздуха и т.н. Само с оставки не се решават тези проблеми, трябва да бъде по търсена отговорност на лидера на това правителство Бойко Борисов. Единствената цел на управляващите днес е как да се задържат на власт.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ “БСП за България“ Весела Лечева пред Канал 3.

“Налице е едно самодоволно в себе си управление, самоуверено, самодостатъчно, обвиняващо опозицията за проблемите и причините при всяка една възникваща криза. Държавата се управлява от кризисен ПР, който се използва да се прикрият всички онези тежки проблеми в страната, но това не води до нищо устойчиво, конструктивно и градивно. Всички контролни функции на държавата в момента са блокирани и не функционират“, допълни още тя.

На въпрос какво прави опозицията и какви са нейните действия към момента, тя увери, че БСП не е прекъсвала да бъде последователна в своите намерения и че работата на опозицията е да бъде там, където правителството отсъства. Там, където не се изпълняват правителствените ангажименти, залегнали в програмата им за управление. Там, където хората бедстват, страдат. Там, където хората се чувстват неподкрепени и непредставени от политиците, като Лечева допълни, че всички политически сили, организации и граждански сдружения, които подкрепят приоритети на “БСП за България“ и които не са доволни от модела на управление, са добре дошли да седнат на масата за преговори и да подкрепят БСП на предстоящия вот на недоверие.

“Кризата в Перник не е локална, тя е национална. Идентична е ситуацията и с язовирите в Ботевград, Шумен, Ловеч, Сливен. 10 години безхаберие доведоха до това. България е държавата, която е богата на водни ресурси, но ето че гражданите днес страдат от нейната липса“, допълни народният представител. “Подкрепяме гражданите на Перник в техните протести във всяко едно отношение.“ - отвърна на запитване дали левицата действително подкрепя перничани.

България

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани!“, призовават младите социалисти

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъ...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

130 години от рождението на автора на “Не съм от тях!“

На 25-и март, точно преди 130 години е роден един рядък талант на словото и четката - ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие