Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон27012020

Брой 270, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

“Кризата с водата е чудовищна, но тя е цвете пред кризата с боклука. Нено Димов бе арестуван с обвинения за язовир Студена, само да не се говори за вноса на отпадъци. Там ги стяга чепикът, там ще ги заболи най-много, ако схемата се разкрие. А Димов е просто бушон, изгорял, за да не гръмне мафиотската инсталация.

Вода ще има, един ден ще падне дъжд, ще завали сняг, тръбите все някога ще се сменят. Ако не избухне епидемия, проблемът ще се реши и забрави. Но боклукът, отровите остават. Вкарват болнични отпадъци, радиоактивен скрап, гнусотии. Това, което се заравя, заразява подпочвените води и реките. Това, което се изгаря, трови въздуха. Нима циментовите заводи и тецовете имат необходимите филтри? Отровните микрочастици излитат в атмосферата и ние ги вдишваме. Ако не заседнат в дробовете, падат в почвата, оттам в доматите и краставиците. Как няма да са пълни онкологиите, как няма раждаемостта да е нищожна, смъртността - чудовищна, а емиграцията – убийствена?

Този масов, огромен непрестанен внос на стотици хиляди тонове боклук с камиони, кораби и цели влакови композиции е престъпление, равносилно на продажбата на земя на чужденци. България предоставя най-благоприятни условия за “боклук-инвеститори“- корумпирана до ушите администрация, изоставени терени, мини и площадки, послушна общинска власт и пълна безнаказаност. Чухте ли някой да е излязъл виновен за боклука, който пламна под мостовете на магистрала Струма, някой да е платил щетите, да е поел отговорност? Мълчанието е най-сигурното доказателство, че нишките на мафиотския бизнес водят толкова нагоре, че повече няма накъде“, категоричен е Васил Василев.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Лудогорец и Интер в спор за шведски национал

Лудогорец проявява интерес към футболиста на Йоребро Джейк Ларсон. Това твърди “Спортбладет“. 21-годишният офанзивен халф отбеляза 8 попаден...

Прочети още:

Loading...

Свят

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Броят на заразените надхвърля 2000, налагат се нови мерки за ограничаване на заразата

Китайският Център за контрол и профилактика на заболява...

Прочети още:

Loading...

Земеделие