Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт18022020

Брой 286, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Калоян Паргов, БСП-София: Всички подкрепихме доклада, който ще осигури вода за Перник, но не трябва да забравяме за политическата отговорно

Калоян Паргов, БСП-София: Всички подкрепихме доклада, който ще осигури вода за Перник, но не трябва да забравяме за политическата отговорно

Всички ще подкрепихме доклада, който ще осигури вода за Перник, но не трябва да забравяме за политическата отговорност, заяви лидерът на Градския съвет на БСП - София и председател на групата общински съветници на БСП в СОС Калоян Паргов пред Би Ти Ви. По думите му въпросите, които са свързани с представянето на доклада на общинските съветници Прошко Прошков и Георги Георгиев по темата, тепърва отново ще се дебатират в Столичния общински съвет.

Според Паргов решението за водоподаването от София към Перник е решение, което поддържа водния режим и въпросът за отговорността не трябва да бъде забравен. Ситуацията в Перник е бедствена – над 100 000 човека няколко месеца са на ръба. Това не трябва да размива въпроса за отговорността. Ако се върнем назад последните 5-6 месеца, ще видим, че воден режим трябваше да има през лятото. Вероятно заради изборите от ПП ГЕРБ предпочетоха да задържат този въпрос, докато не минат изборите, добави той. Калоян Паргов отбеляза, че особеността в решението е, че в крайна сметка то означава възмездна сделка между „Софийска вода“ – концесионер на водата в София, и ВиК-Перник.

БСП ще подкрепи този доклад, въпреки че отговорността е размита по начина, по който той се внася, разминавайки се с искането на Министерски съвет. Надявам се всички тези, които ни убеждават и от страна на МС, и от страна на част от вносителите, както и кметът Фандъкова да съзнават политическата отговорност, която поемаме за поставените неотговорени въпроси и рисковете, допълни той.

България

Икономика

Култура

Спорт

Ефбет лига – 21-и кръг

Царско село - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Антонио Георгиев 70

Левски - ЦСКА 0:0

Лудогорец - Ботев (Вр) 6:0

1:0 Марселин...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Фермерите са скептични дали добри пролетни дъждове ще успеят да компенсират зимната суша

На 60 см в земята няма влага, всичко е сухо и на кам...

Прочети още:

Loading...