Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Все още няма разбирателство по отношение на средствата за многогодишната финансова рамка. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Петър Витанов, ръководител на делегацията на българските социалисти в ЕП. Той допълни, че ЕП настоява за 1,3% вноска на всяка държава членка, ЕК – 1,1%, Съветът, в лицето на правителствените и държавните ръководители – за не повече от 1%. Петър Витанов допълни, че за изпълнението на амбициозната програма, свързана със зелената политика на ЕС, безспорно са необходими средства. Според него за България трябва да бъдат съхранени социалните фондове, кохезионните фондове и общата селскостопанска политика.

„Предизвикателство е да ги съхраниш, защото Великобритания напусна, а това е един нетен договор от около 10 милиарда на година. Тези средства първо трябва да бъдат компенсирани. Големият въпрос е по какъв начин ще бъдат компенсирани И второ – трябва да бъдат осигурени финансови средства именно за тази зелена политика, която ще бъде водеща през следващите години“, каза още евродепутатът.

Петър Витанов допълни, че зелени политики ще има във всяка една сфера, включително в устойчивия транспорт, енергийната ефективност и в трансформация на европейската икономика. Според него България трябва да побърза в подготовката си за преминаване към по-екосъобразна икономика.

„Правителството трябва да даде тласък на подготовката на България за последователно и постепенно преминаване към една по-екосъобразна икономика“, отбеляза евродепутатът Петър Витанов.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие