Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт25022020

Брой 291, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80794 BGN ↓ 1 GBP = 2.33301 BGN ↓ 1 CHF = 1.84512 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Петър Витанов: Трябва да бъдат съхранени социалните фондове и общата селскостопанска политика на ЕС

Все още няма разбирателство по отношение на средствата за многогодишната финансова рамка. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Петър Витанов, ръководител на делегацията на българските социалисти в ЕП. Той допълни, че ЕП настоява за 1,3% вноска на всяка държава членка, ЕК – 1,1%, Съветът, в лицето на правителствените и държавните ръководители – за не повече от 1%. Петър Витанов допълни, че за изпълнението на амбициозната програма, свързана със зелената политика на ЕС, безспорно са необходими средства. Според него за България трябва да бъдат съхранени социалните фондове, кохезионните фондове и общата селскостопанска политика.

„Предизвикателство е да ги съхраниш, защото Великобритания напусна, а това е един нетен договор от около 10 милиарда на година. Тези средства първо трябва да бъдат компенсирани. Големият въпрос е по какъв начин ще бъдат компенсирани И второ – трябва да бъдат осигурени финансови средства именно за тази зелена политика, която ще бъде водеща през следващите години“, каза още евродепутатът.

Петър Витанов допълни, че зелени политики ще има във всяка една сфера, включително в устойчивия транспорт, енергийната ефективност и в трансформация на европейската икономика. Според него България трябва да побърза в подготовката си за преминаване към по-екосъобразна икономика.

„Правителството трябва да даде тласък на подготовката на България за последователно и постепенно преминаване към една по-екосъобразна икономика“, отбеляза евродепутатът Петър Витанов.

България

Икономика

По следите на парите

По следите на парите

Авторитетното и добре осведомено списание „Економист“ оповести интересна версия за скоропостижната – след едва 15 месеца на поста - оставка ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Бирсент Карагарен се включи в състава за контролата с Беларус

Фланговият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен се включи в подго...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие