Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт25022020

Брой 291, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80794 BGN ↓ 1 GBP = 2.33301 BGN ↓ 1 CHF = 1.84512 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът ще хвърли няколко десетки милиона лева за внедряване на изцяло машинно гласуване, без обаче да знае дали това е правилното решение. Резултатите, каквито и да са, сами ще дойдат. Сега правителството се включва в „общия хор на подкрепящите“, за да не тегне съмнение, че то не желае, става ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, на който беше гласувана точката за закупуването на над 12 хил. машини. ГЕРБ и „Обединени патриоти“ решиха да подкрепят изцяло машинно гласуване. А премиерът възложи на вицепремиера Томислав Дончев и ЦИК да се заемат с изпълнението на задачата, коментира Економик.бг.

Предлагам да приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите, каза Борисов. „Отпускаме средства за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо. Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем. Ще похарчим много пари, но не съм убеден с това, че ще се реши нещо, коментира той, цитиран от БНТ. За евроизборите през май бяха похарчени около 7,5 млн. лв. за наемането на 3000 машини. Сега парламентът трябва да уточни дали ще се дублират машинното и хартиено гласуване. За мен е глупост да поддържаме две паралелни системи за гласуване, това прави изборите извънредно скъпи, смята Томислав Дончев. Той увери, че вече се работи по въпроса. По думи му са нужни поне 15 000 машини, така че да има във всяка секция, включително и резервни.

България

Икономика

По следите на парите

По следите на парите

Авторитетното и добре осведомено списание „Економист“ оповести интересна версия за скоропостижната – след едва 15 месеца на поста - оставка ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Бирсент Карагарен се включи в състава за контролата с Беларус

Фланговият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен се включи в подго...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие