Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. И от двама силни мъже, станаха трима - призидента, премиера и прокурора. Между тях не може да няма искри.

Такъв анализ на политическата ситуация направи социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

“Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл“, посочи Андрей Райчев.

По думите на Райчев вече имаме трима силни мъже. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал. Според Райчев не се потвърждават и твърденията, че Гешев е зависим от ДПС, Борисов или САЩ.

“ Гешев е нов властови играч. Гешев е първият политик от младо поколение. Това не може да не доведе до разместване. От двама силни мъже станаха трима“, коментира пред Нова телевизия социологът.

Той разкрепостява институцията. Ние имаме нова политическа ситуация, която не да разгадаваме  със стари щампи. Важно е да успеем да разчистим Авгиевите обори и мисля, че в действията си той е прав, изтъкна Райчев.

Той е еманципиран, млад, с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи, коментира той.

Според мен категорично Гешев не е зависим от никого, посочи Райчев.

Той продължи още, добавяйки, че Иван Гешев не се държи като марионетка. Според Райчев главният прокурор обаче демонстрира емоционалност, която е в повече за поста, който Гешев заема. Мандатът на Борисов приключва след една година. Но следващата година е етапна - има два избора - за президент и премиер. И двамата показват на какво са способни, посочи още Андрей Райчев.

Според социолога Радев изразява народния гняв - нещото, което народът чува, но и го мисли. Борисов казва – ние постигнахме успехи, което също е вярно. Важно е да не се заплетем в институционална истерия, която ще се отрази негативно на България, смята социологът.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие