Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: При ГЕРБ на месец имаме минимум два скандала или две кризи

Корнелия Нинова: При ГЕРБ на месец имаме минимум два скандала или две кризи

Корнелия Нинова: При ГЕРБ на месец имаме минимум два скандала или две кризи

Проблемът с винетките може да бъде решен бързо с отмяна на решението на МС, категорична е лидерката на социалистите

“Кабинетът не управлява кризите, той ги създава. Бърз преглед на различните кризи и скандали през последната една година показва, че те са били поне 25-26. Това означава, че на месец имаме по 2 скандала или 2 кризи. Така не се управлява държава,  Давам пример с някои по-големи - “Апартаментгейт“, фалитът на застрахователна компания “Олимпик“, скандалът с председателя на КОНПИ, Боил Банов и корупцията около “Ларго“, разкритата корупционна схема за български паспорти на чужди граждани, въвеждането на касовите апарати и създалата голям проблем наредба Н-18, тол системата, пробивът в НАП и изтеклите лични данни, протестите на медицинските сестри, скандалът за цените на лекарствата водната криза, вносът на отпадъци, мръсния въздух, актуалната теми за последните седмици с прането на пари, протестите за стратегия за детето и закона за социалните услуги, подправени статистически данни и много други. Това се случва постоянно и трябва да спре. Тези кризи засегнаха работещи, малък и среден бизнес, медицински кадри, земеделци.“  Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

По темата с винетките тя изрази  възмущение, че се налага на хората от населените места до София да плащат винетки, за да могат да отидат на работа. Заяви, че смята за позорно и срамно на шефа на АПИ да бъде възлагано да вика като глашатай по мегдани и площади, а че просто трябва Министерският съвет да отмени взетото от него решение, с което определя списъка с пътищата. Нинова отбеляза, че за нея това е истинско решение в полза на пострадалите хора  и че е единственото възможно.

 “Кабинетът “Борисов“ е подправил данните за икономическия растеж.

В експертен доклад на БНБ се отчита грешка при статистиката - миналата година тя бе 380 млн. лв., тази е 4 млрд. лв. Оттам тръгна разговорът, извикахме експерти, те изчислиха данните и излезе, че има грешно подадени данни от митниците. По-интересното обаче, на което бих се позовала, са проведените разговори с НСИ и представители на БНБ, които потвърдиха тези наши данни и се надявам да имат смелостта и публично да го заявят“, каза Нинова. Тя вярва, че  професионализмът им ще надделее и че ще публикуват информацията, защото това е изключителен гаф и  то на европейско равнище и възможна причина за отложеното  влизане в чакалнята на еврозоната. “Поправянето е съзнателно, с цел показване на по-висок икономически растеж. И Европа, и международни финансови институции, и международен кредитен рейтинг, и преразпределение на пари в страната- много неща се базират на това колко е БВП и какъв е икономическият растеж на страната. А реалният икономически растеж е между 0,9% и 1%.“, увери председателят на БСП.

По темата за къщата в Барселона, Корнелия Нинова изтъкна, че новото е, че испанската прокуратура за борба с корупцията разследва пране на пари, свързващо се по определен начин с премиера. “Това е новото – европейска държава в ЕС води разследване за пране на пари, свързано с България. Ето ви го първото петно, свързано с България. Второто - недоказано все още, но обвързано с името на премиера на България. Това не е просто претоплена манджа“, коментира Корнелия Нинова. 

“Моето впечатление е, че

прекият  избор на председател на БСП се приема с много голямо въодушевление от членовете на партията.

Имам силното убеждение, че това е най-демократичният и най-верен път за избор на председател. Бях въвлечена в тази идея от Педро Санчес, премиер на Испания, избран по същия начин за председател на партия. В Европа много социалистически партии избират по този начин своите лидери. Искам БСП да бъде модерна партия“- заяви председателят на БСП.

Лидерът на социалистите каза, че с приетите нови правила за избор на председател на партията- такъв ще може да бъде избран, ако са гласували поне 51% от членовете на партията. Тя обърна внимание, че процесът по актуализиране на списъците върви в момента и че след получените 175 списъка на общински организации от общо 297- партийни членове са 43025

Продължава преброяването.

“Сега е моментът за всеки, който има различно виждане за пътя на БСП, за начина на правене на политика, за вътрешнопартийните отношения, структурни и организационни въпроси- да дойде  на терена на състезанието. Не сме в конфликт с Кирил Добрев. Но не са верни слуховете,че правя договорки с него и играем някаква игра. Нямаме договорки, нямаме игра и не участвам в такива схеми“, увери председателят на левицата.

Нинова обърна внимание, че спрямо предходния мандат  БСП има двойно повече депутати в парламента - от 38 на 80 в момента и че е единствената българска партия, увеличила броя си европейски депутати - с един повече от предния мандат, както и че е партията увеличила броя кметове и кметове на областни центрове.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие