Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Весела Лечева: Нужен е минимален базов доход за засегнатите от кризата

Весела Лечева: Нужен е минимален базов доход за засегнатите от кризата

Весела Лечева: Нужен е минимален базов доход за засегнатите от кризата

„Настоявахме още от първия ден на извънредното положение за актуализация на бюджета, с оглед на социално-икономическите предизвикателства след кризата, за да се внесе спокойствие в обществото. Настоявахме и поради тази причина парламентът да работи, за да може там да се проведе този дебат. Актуализацията беше абсолютно необходима. В проектобюджета, който виждаме днес, има много по-сериозен скок в намеренията на правителството. Само преди няколко дни чувахме, че няма нужда от актуализация и 1 милиард ще бъде достатъчен за всички нужни мерки. Сега липсват ясни и конкретни цели и разчети в намеренията на правителството“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева пред БНТ. За новия дълг трябва да стане ясно как парите ще стигнат до работника, до онзи, който е загубил работното си място заради кризата.  

„Имаме опасения за начина, по който ще се разходват тези средства. От това, което виждаме разписано до момента, от взетите мерки, се налага хората да вземат нови заеми и кредити. Няма нито една безвъзмездна помощ от правителството в този критичен момент, когато закрилата от държавата е нужна“, категорична е Лечева. Тя обърна внимание и на мярката „60/40“, която по думите й е дълбоко несправедлива и от нея не могат да се възползват малките предприятия.

„Държавата трябваше да помисли за базов доход, който да осигури на хората – за минимална заплата за всеки, който е засегнат от извънредната ситуация“, смята Лечева. По думите й сега е моментът, в който държавата трябва да подкрепи всички, които са били изрядни платци.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...