Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06072020

Брой 125, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Ръководните служители ca уличени за получаване на подкупи и чадър над дилъри

Престъпната група е действала от началото на 2017 година, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Чрез предоставянето на предварителна информация са били прекратявани редица производства. Участниците в групата са четирима, като двама от тях заемат висши ръководни длъжности, добави Милева. Стефан Банков, директор на дирекция “Вътрешна сигурност“ на МВР, заяви, че има обосновано предположение, че съществува връзка между голямото количество открит кокаин в София преди месец с участието на ръководни служители на ГДБОП.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър Маринов докладвал на премиера за съвместната акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство. В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поискал оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички. Поздравявам МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред, заявил от своя страна министър-председателят. По-рано през деня директорът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. Ръководните служители в ГДБОП ca уличени зa получаване нa подкупи и чадър нaд дилъри. Арестувани ca Цветан Панков - началник нa отдел „Прoтивoдeйcтвиe нa нaркoтрaфикa и рaзпрocтрaнeниe нa нaркoтици” в ГДБOП, и Кирил Вaнкoв, кoйтo e шeф нa ceктoр в cъщия oтдeл, съобщи Топновини.бг.

България

Икономика

Житницата на България остана без жито

Житницата на България остана без жито

През тази стопанска година Добричка област поставя своеобразен „рекорд” по ниски резултати, жънат средно по 138 кг пшеница от декар

Жътвата н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Ветеранът в тима на Енерги (Котбус) вече се е договорил с Венцеслав Стефанов и съвсем скоро ще облече отново бялата фланелка.

Рангелов е юнош...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...