Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Борисов и Горанов да подадат оставки! Пет години не са спазили закона

БСП: Борисов и Горанов да подадат оставки! Пет години не са спазили закона

БСП: Борисов и Горанов да подадат оставки! Пет години не са спазили закона

„Въпросът е един – какво е карало министърът на финансите и министър-председателят пет години да не спазват закона. Какво ги е карало пет години да внесат Стратегия за развитие на хазарта и пет години да не внесат нов закон за хазарта, както е решило Народното събрание“? Тези въпроси зададе зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ. Той поясни, че по закон до 28 февруари 2015 г. е трябвало да има стратегия и нов закон за хазарта, внесени в Министерски съвет, но до ден-днешен такива няма. „Кой носи отговорност, когато не се спазват законите и как се наричат хората, които не ги спазват“, риторично попита Свиленски.

Той обърна внимание, че в случая има конкретни числа – 700 млн. лв.,  липсващи от държавната хазна заради невнесения закон за хазарта. „Това не го казва БСП или съдружниците на Васил Божков, а министерството на финансите“, уточни социалистът.

„Днес разбирам, че е подал оставка и директорът на Дирекция „Контрол“ в НАП. Колко милиона трябваше да загуби държавата в хазарта, за да подаде този човек оставка? А защо само той – оставка трябва да подадат и министър Горанов, и премиера Борисов. Защото не е важно кои хора надолу по веригата ще си отидат – важно е моделът да се промени“, каза още Георги Свиленски. Той коментира и днешните арестите и оставката в ГДБОП: „Тръгват си едни хора, но моделът си остава. На тяхно място идват други хора и те започват да правят същото. Защото този, който им казва какво да правят, е същият човек от 10 години в държавата“. По неговите думи не може да се очаква каквато и да е борба с престъпността, когато хората, които трябва да я извършват, са корумпирани. „Преди две години нашият вот на недоверие беше заради корупцията. Още тогава казахме, че това правителство е корумпирано и трябва да си отива. Сега отново ще внесем такъв вот“, заяви Свиленски.

„С първия вот на недоверие показахме на българското общество корумпираността на това управление. Със следващия, за екологията, показахме хаоса в сектор екология – екоминистърът къде беше няколко месеца? Сега заместник-министърът също е там. Това, което сме казали тогава – всичко това се потвърди с годините“, отбеляза Георги Свиленски.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие