Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

„Солидарността е живот“ - с това мото се представя пред читателите си сп. „Ново време“ чрез своя нов брой №5-6 (май-юни) 2020 г. Темата е разработена в контекста на кризата с коронавируса, която релефно открои същността на солидарността като съпричастност, като остро съзнание за принадлежността на човека към общност, за необходимостта от съобразяване и отговорно поведение и в свой, и в общ интерес.

Сред авторите в броя са Мари-Клод Бле („Солидарността“), Максим Мизов („Преходните митарства на солидарността“), Силвия Минева („Солидарността в капана на политическата коректност“), Виджай Прашад („Солидарността не е лозунг, тя е процес“), Наоми Клайн („Шокова терапиия за солидарността“).

В спор с неолибералния императив на времето са интервюто на Ноам Чомски („Последният масивен провал на неолиберализма“) и обзорната статия на Жана Цонева („Капитализмът като междинен гостоприемник: социална екология на новите вируси“). Европейските въпроси и отговори по време на пандемията коментира Любомир Кючуков.

В броя традиционно е включено и съдържание от френския месечник „Монд дипломатик“ („След кризата...идват кризи. Часът на екологичното планиране“, „Кратка история на русофобията във Великобритания“)

По повод 75 г. от освобождението на Европа с решаващите победи на Червената армия своите исторически изводи и оценки предлагат проф. Йордан Баев, руският военен историк Юрий Никифоров и германският федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер.

В рубриката „Имена и дати“ Георги Пирински прави опит за обективна оценка на ролята и значението на Националната кръгла маса и изборите през 1990 година. А по повод 90 години от рождението на кинодокументалиста Юли Стоянов Велислава Дърева разказва за „Господин Възхищение“.

Новият брой на списанието ще бъде представен публично през м. юли в Клуб “Ново време“. Очаквайте скоро съобщение за времето и мястото.

Съдържанието на сп. “Ново време“ е достъпно онлайн на адрес: www.novovreme.com.

Най-сигурният начин да следите редовно публикациите в сп. “Ново време“ е да се абонирате за него. Абонамент за второто полугодие можете да направите в „Български пощи“, кат. №1519.

Списание “Ново време“ в София може да бъде закупено в книжарница „Нисим“ на бул. „Васил Левски“ 59, а в скоро време и на други места.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие