Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24092018

Брой 182, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Цигуларки от Австрия и Франция свирят в Русе

Цигуларки от Австрия и Франция свирят в Русе

Симфоничен концерт с участието на младите цигуларки Александра Сейвалд — от Австрия, и Клара Гарде — от Франция, се състоя в зала “Филхармония“ на Русе.

Александра Сейвалд изпълни произведение от Арам Хачатурян, а Клара Гарде изнесе концерт за цигулка от Сергей Прокофиев. Биографиите и на двете цигуларки са изпълнени с награди от международни конкурси, концертна и звукозаписна дейност. Симфоничният концерт бе с участието на оркестъра на Държавна опера-Русе, с диригент Лорант Бозсоди.

На 2 ноември в зала „Филхармония” на Операта в Русе ще видим камерната творба „ПРОЦЕСЪТ МЕРИЛИН МОНРО”, по на музика – Роланд Баучгартнер, диригент – Андрия Павлич, режисьор Огнян Драганов.

Софийската филхармония започва юбилейния си 90-и сезон

Софийската филхармония започва юбилейния си 90-и сезон

Тя получи награда София за ярки постижения в област „Музика“ за проекта „Музиката на Европа“, реализиран в партньорство с Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Наградата е за цикъла от 28 концерта, посветен на музиката на страните от Европейския съюз.

Годишнината ще бъде ознаменувана и с две фотоизложби. Експозицията в зала „България“ представя архивни снимки от дългогодишния фотограф Василка Балевска, запечатала знаменити моменти от историята на филахрмонията. Тя се…

Прочети още…

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието е част от традиционните „Делюви празници” в Златоград, организирани от Общината и Етнографския ареален комплекс.

Празниците се откриват днес с представяне на книгата “Загадките на българската Веда“ с автор д-р Светлозар Попов от 18.30 ч в конферентната зала “Станислав Сивриев“.

В същата зала ще се прожектира филмът “Магията Златоград“ на Симеон…

Прочети още…

Кирил Божкилов с изложба в галерия “Дяков“

Кирил Божкилов с изложба в галерия “Дяков“

/„След многогодишно прекъсване, галерия “Дяков“ в Пловдив отново представя безхитростното наивистично изкуство на Кирил Божкилов”, каза галеристката Ана Дякова. Самостоятелната изложба на художника се открива днес 18. 00 ч.

Кирил Божкилов работи в областта на сатиричната рисунка, карикатурата и наивизма. Неговите работи могат да се видят в Дома на хумора и сатирата в Габрово, в частни колекции в Дания, Италия, Норвегия, Холандия, Великобритания, Франция, Гърция. Той е автор е на десетки…

Прочети още…

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...