Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66016 BGN1 GBP = 2.23971 BGN1 CHF = 1.66128 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Прочутият ансамбъл се завръща в България на 22 март с нова концертна програма

“It’s Glenn Miller Time“ е името на актуал­ната кон­цер­тна прог­рама, с която ще видим отново след някол­когодишна пауза бляс­кавия оркес­тър на Глен Милър. Неиз­менно под вещото ръковод­с­тво на бен­д­лидера Вил Сал­дън, оркес­търът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога. Сега е момен­тът почитателите на неп­реход­ната стой­нос­тна музика да нап­равят незаб­равим подарък за себе си и своите близки.

Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия ком­позитор Глен Милър, светът не спира да се вдъх­новява отново и отново от гениал­ните му и незаб­равими ком­позиции. Сред тях са Moonlight Serenade, in The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 65000 или American Patrol. С майс­тор­с­ките си изпъл­нения оркес­търът ни връща сякаш с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този период е въз­ник­нал и един от най-космополитните и зав­ладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света– суин­гът.

У нас оригинал­ният оркес­тър начело с Вил Сал­дън ще прис­тигне в пъл­ния си със­тав, изпъл­няващ автен­тич­ните аран­жименти, така както ги е оставил на нот­ните лис­тове самият Глен Милър. Ще видим членовете на бенда, облечени в оригинал­ните кос­тюми, с които са излизали на сцена още със своя основател, както и оригинал­ния им музикален рек­визит. Още с пър­вите тонове на мелодиите, които ще чуем на 22 март в рам­ките на прог­рамата „It’s Glenn Miller Time“, брилян­т­ните музиканти от оркес­търа няма да оставят никакво съм­нение за изк­лючител­ния си професионализъм и лекота, с която пазят живо нас­лед­с­т­вото на незаб­равимия джаз­мен и ком­позитор Глен Милър, превър­нал се в сим­вол на цяла една епоха.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Черно море на бараж за Лига Европа

Черно море на бараж за Лига Европа

Треньорът на Бруно Акрапович остава, категоричен е собственикът на Локомотив (Пд)

Черно море измъкна 2:2 при гос­туването на Локомотив (Пл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бунт на розопроизводителите

Бунт на розоп­роиз­водителите

Изкупната цена са срина тотално, дестилериите дават по 1,60 за килограм набран цвят

Розоп­роиз­водители блокираха в ран­ния съботен ден пътя към…

Прочети още:

Loading...