Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18022018

Брой 33, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.56554 BGN1 GBP = 2.20599 BGN1 CHF = 1.69409 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) С „Музика за птици” ни омагьосва Алисия Санча

С „Музика за птици” ни омагьосва Алисия Санча

С „Музика за птици” ни омагьосва Алисия Санча

Галерия Арте представя живописна изложба на Алисия Санча от 19 април под надслов „Музика за птици”, или когато абсурдът стане действителност.

Музика за птици“ – така е озаглавена една от картините – пейзажи на Алисия Санча в Галерия „Арте“. И това съвсем не е случайно. В цяло изложбата ни отвежда към средата на осмото десетилетие на XIX век, в което импресионизмът се разпада. В края на 1880 г.неговият ярък представител Пиер Бонар (19671947) преминава към набизма. Загърбват го също и Едурад Вюайр (18681940) и по-малко известният на нашата публика Валтер Сикер. Последният е бил познат на прадядото на Алисия, с когото баща ѝ Хосе Санча е ходил в ателието му. То е било в Челси, на брега на Темза, от прозорците на което се е откривала впечатляваща гледка към голямата река, към корабите и лодките и към разхождащите се, или заети в своя занаят хора. При продължителното разпространение на постимпресионизма в световен план, почитателите на този стил ги свързва отношението към обляните в светлина пейзажи.

В близкото до мен пространство – градината, човекът свири за птиците и този на пръв поглед абсурд, ми се иска да е действителност”, казва тя. .

Абсурдите на Алисия обаче, не свършват дотук. Тя е силно убедена във възможността на изкуството да променя същността на човека. Този, който в днешно време така се е отдалечил от себе си, че не знае докъде ще стигне в следващите десетилетия, времето в което, както предричат, изкуственият интелект, размиващ ролята на човека и изтриващ част от неговото изконно знание, ще потъне в изграденото от самия него „постчовешко пространство”.

Проф Аксиния Джурова

България

Икономика

Властта се хвали, а чуждите инвестиции изчезнаха у нас

Властта се хвали, а чуждите инвестиции изчезнаха у нас

Според проф. Димитър Иванов ръстът на БВП в България „не почива на вдигане на индустриалното производство”.

Въпреки оптимизма на управляващит…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Реал (Мадрид) показа на ПСЖ, че кралят е жив

Реал (Мадрид) показа на ПСЖ, че кралят е жив

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) направи крачка към следващия етап на Шампионската лига, след като обърна Пари Сен Жермен от 0:…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие