Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет02042020

Брой 63, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78843 BGN ↑ 1 GBP = 2.21098 BGN ↑ 1 CHF = 1.85141 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 50 филмови хита ни изкушават в Киножмания тази година

50 филмови хита ни изкушават в Киножмания тази година

50 филмови хита ни изкушават в Киножмания тази година

Ще видим лентата на Адела Пеева - “Да живее България!“

Над 50 заглавия, нови български филми, премиери на наградени продукции от световни фестивали – това ни очаква в 31-вото издание на „Киномания”. Кинофорумът ще се проведе от 16 до 30 ноември.

Прожекцията на дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев “Безкрайната градина“ на 16 ноември дава старт на празника за киноманите. Фестивалът спазва традицията си с премиера на българско заглавие, ще видим последната филмова роля на незабравимия Никола Анастасов.

От НДК ще “подгреят” събитието с три златни класики, с които ще отбележат 80-годишните юбилеи на трима звездни актьори.

От 11 до 14 ноември публиката ще има възможност отново да си припомни “Сиянието” с Джак Никълсън, “Боси в парка” с Джейн Фонда, както и “Среднощен каубой” с Дъстин Хофман.

В рубриката “Детски филми“ най-ярко блести един, който не е само детски. “Лили рибката“ с участието на Татяна Лолова. „Кончето на Уенди” също е част от детската програма на Киномания. Тя е на режисьора Дагмар Зойме и разказва за живота на момиченцето Уенди, който се променя по вдъхновяващ и изпълнен с паметни приключения начин, след случайната й среща с кончето Дикси. Вълнуващ анимационен филм ще видят малките зрители - „Тад Джоунс и изгубеният град”.

В тежкото, документалното кино ще бъде представен новият филм на Адела Пеева - “Да живее България!“. Както самата тя отбелязва, лентата е „за национализма и националистите, но и за много други неща около това. Къде е границата между патриотизъм и национализъм”. Премиера на “Киномания“ ще има и най-новият филм на Уди Алън “Въртележка“.

България

Икономика

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Въпреки усложнената икономическа обстановка рейтингът на България засега се запазва на ниво B2 - “умерен риск“ от забавени плащания и лоши в...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие