Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт31032020

Брой 61, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.20003 BGN ↑ 1 CHF = 1.85018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Изложбата „Деца рисуват мира” е ярка и впечатляваща

Изложбата „Деца рисуват мира” е ярка и впечатляваща

На 9 ноември, (четвъртък) от 18,00 в Руския културно-информационен център в София (ул. Шипка№ 34) ще се състои официалното откриване на изложбата с детски рисунки „Деца рисуват мира”. Датата на откриването е посветена на Международния ден на борбата срещу фашизма. На този ден едновременно се откриват изложби в Ирландия и в Елцин-центр в Екатеринбург. Експозицията вече е показана в 15 страни по света, а на 23 ноември ще бъде открита и в Махачкала (Дагестан).

Изложбата в София се открива по инициатива на „Свето-Пантелеймоновска СКС“ с подкрепата на представителството на Россотрудничество в България и ще продължи до 18 ноември.

В експозицията ще бъде представена част от детските рисунки, събрани в рамките на Международния проект „Деца рисуват мира или защитете ни от нацизма и международния тероризъм“.

Проектът е създаден от доброволци, които са оказвали хуманитарна помощ на мирно население в зони на военни конфликти по света и бившия Съветски съюз. В изложбата са събрани рисунки на деца, които са виждали със собствените си очи войната, унищожените къщи и училища, смъртта на близките. Автор и ръководител на проекта „Деца рисуват мира или защитете ни от нацизма и международния тероризъм“, е общественият деец и доброволец Александър Борисов.

По думите му, рисунките представляват послания на деца, които страдат от войната или от последствията й. „Когато хората воюват, сякаш забравят, че от това страдат най-беззащитните и невинните – децата. С какво са заслужили те тези страдания? Затова основната цел на този проект е да се привлече вниманието на обществото към проблемите в “горещите точки”, където страдат десетки хиляди деца, които мечтаят само за едно… за мир“, казва Александър Борисов.

България

Икономика

Спорт

Цветан Соколов остава в Русия, преминава в Динамо (Москва)

Цветан Соколов остава в Русия, преминава в Динамо (Москва)

В Новосибирск разработват ваксина и лекарство срещу коронавируса, разкрива Пламен Константинов

Звездата на българския волейбол Цветан Соколов...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Надуват цените на агнешкото по Великден, искат 8 лева за кило живо тегло

Надуват цените на агнешкото по Великден, искат 8 лева за кило живо тегло

Миналата седмица земеделският министър Десислава Танева обяви, че има уверение от търговските вериги, че и за Великден ще продават само бълг...

Прочети още:

Loading...