Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22112017

Брой 226, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66908 BGN1 GBP = 2.21003 BGN1 CHF = 1.68012 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

„Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

„Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

Религия, шаманизъм, спиритуализъм, древни ритуали, живот след смъртта, хора, учещи се да летят, и птици, които предпочитат да останат в клетките си — това са част от темите в продукциите на Шестия Международен фестивал на етнографския филм, който започна и продължава до 18 ноември. Тази година фестивалът предлага 18 уникални филмови заглавия и поредица лекции, които ни въвеждат в интригуващият свят на съвременния шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали. Сред гостите на феста са Владимир Боцев — доктор по етнология и куратор в Националния музей на Македония, Слободан Наумович — доцент по етнология и антропология в Белградския университет, Горан Благоев — доктор по етнология, преподавател и водещ в БНТ, Давор Борич — режисьор на много документални филми за Хърватската телевизия.

Започвайки от нашата страна, ще се запознаем с православните традиции, с фолклорната религиозност в района на Асеновград. Недалеч оттам, в Родопите, се празнува Курбан Байрам, или “Празникът на жертвата“, за който разказват жителите на българо-мохамеданско село.

България

Икономика

Спорт

Григор пред CNN: Горд съм, че съм българин

Григор пред CNN: Горд съм, че съм българин

Играх за моята страна, заяви 26-годишният Димитров

Григор Димитров гостува в студиото на медийния гигант CNN след впечатляващия си и историче…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие