Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23102018

Брой 203, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.70517 BGN1 GBP = 2.22203 BGN1 CHF = 1.71249 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

„Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

„Летящи“ хора и птици сред героите на филмите от Международния фестивал на етнографския филм

Религия, шаманизъм, спиритуализъм, древни ритуали, живот след смъртта, хора, учещи се да летят, и птици, които предпочитат да останат в клетките си — това са част от темите в продукциите на Шестия Международен фестивал на етнографския филм, който започна и продължава до 18 ноември. Тази година фестивалът предлага 18 уникални филмови заглавия и поредица лекции, които ни въвеждат в интригуващият свят на съвременния шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали. Сред гостите на феста са Владимир Боцев — доктор по етнология и куратор в Националния музей на Македония, Слободан Наумович — доцент по етнология и антропология в Белградския университет, Горан Благоев — доктор по етнология, преподавател и водещ в БНТ, Давор Борич — режисьор на много документални филми за Хърватската телевизия.

Започвайки от нашата страна, ще се запознаем с православните традиции, с фолклорната религиозност в района на Асеновград. Недалеч оттам, в Родопите, се празнува Курбан Байрам, или “Празникът на жертвата“, за който разказват жителите на българо-мохамеданско село.

България

Икономика

Спорт

Лидерите във Втора лига записаха победи

Лидерите във Втора лига записаха победи

Бивш национал спаси Литекс срещу Локомотив (Сф)

Ожесточената борба за върха във Втора лига се поднови този уикенд със срещите от 11-ия кръг. …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...