Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

Коледна премиера на „Лебедово езеро“ във Варна

В главните роли са руските звезди Саори Коике и Егор Мотузов

В рам­ките на XVIII Коледен музикален фес­тивал — Варна 2017, на 8 и 9 декем­ври от 19.00 пред­с­тои премиерата на пър­вата в историята на Вар­нен­с­ката опера пос­тановка на балета „Лебедово езеро“ от Пьотр Илич Чай­ков­ски.

Хореог­рафията е на Мариус Петипа, Лев Иванов, редак­ция Свет­лана Тон­шева – дъл­гогодишна солис­тка на Кремъл­с­кия балет, сега балетен педагог в Дър­жавна опера Варна. Асис­тенти Сер­гей Антонов, Гер­гана Георгиева-Караиванова, музикална редак­ция Мариела Чан­кова. Кос­тюми и сценог­рафия — Ася Стоименова.

Оркес­търът е на Дър­жавна опера Варна с диригент Мар­тин Геор­гиев. В ролите на Одета/Одилия и Принц Зиг­ф­рид ще тан­цуват на 8 декем­ври звез­дите на Кремъл­с­кия балет Саори Коике и Егор Мотузов; бъл­гар­с­ката примабалерина Веса Тонова и водещият балетен солист на Вар­нен­с­ката опера Павел Кир­чев.

Одета/Одилия отдавна е влязла и в репер­тоара на примабалерината на Софийска опера и балет Веса Тонова, а водещият солист на Вар­нен­с­ката опера Павел Кир­чев сега ще дебютира в ролята на Зиг­ф­рид. „Поз­нати са редак­ции, в които Зиг­ф­рид и Одета загиват, но в нашата пос­тановка те остават живи. Любовта при нас побеж­дава”, споделя хореог­рафът Свет­лана Тон­шева.

Изпит­вам огромен сан­тимент към вар­нен­с­ката пуб­лика, която обича и поз­нава балета. Моята кариера е стар­тирала във Варна в пъл­ния смисъл на думата”, казва Веса Тонова.

Павел Кир­чев е Принц Зиг­ф­рид. „Мечта ми е било да тан­цувам Принц Зиг­ф­рид. „Лебедово езеро“ е вър­хът на класиката, балет на балетите и за един артист е привилегия да тан­цува тази роля”.

СН 1 Саори Коике и Егор Мотузов

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...