Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

В Япония тази година Операта ще играе „Кармен” и „Турандот”

На 12 януари от 19:00 часа Софийс­ката опера и балет ще пред­с­тави прочутата опера „Туран­дот“ от Пучини. В ролята на прин­цеса Туран­дот ще се пред­с­тави за 120 път прек­рас­ната Баяс­галан Даш­ням. За нея тази роля е коронна. Извес­т­ният тенор Камен Чанев ще гос­тува в ролята на Калаф.

Учас­т­ват още: Радос­тина Николаева, Мирос­лав Анд­реев, Ангел Хрис­тов, Атанас Младенов, Николай Пав­лов, Хрисимир Дамянов, Николай Пет­ров. Диригент: Григор Паликаров

С пос­танов­ката на Пламен Кар­талов „Турандот“Софийската опера и балет пожъна огромен успех по време на гас­т­ролите си в Япония.

Преди 16 години Кар­талов пред­с­тави за първи път трупата на Софийс­ката опера в „страната на изг­ряващото слънце” с много красивата пос­тановка на извес­т­ната опера на Пучини. В глав­ната роля взе учас­тие великата Гена Димит­рова. Затова всяко след­ващо гос­туване на Софийс­ката опера в Япония, е двойно по-голямо предиз­викател­с­т­вото да се защити прес­тижа на театъра, съз­даден тогава и под­дър­жан в след­ващите тур­нета през 2002, 2005, 2008 , 2012 и 2015 година.

Роди се нова голяма „Туран­дот“, каза след спек­такъла през 2015 година един от големите япон­ски спон­сори за сил­ната изява на Йор­данка Дерилова в глав­ната роля.

През тази година на Софийс­ката опера пред­с­тои ново голямо предиз­викател­с­тво. В Япония пър­вият ни оперен театър ще играе „Кар­мен“ от Жорж Бизе и „Туран­дот“ от Пучини.

За Баяс­галан Даш­ням: Певицата казва, че е пяла 120 пъти ролята на Туран­дот и твърди с чув­с­тво за хумор, че тол­кова е свик­нала с нея, че „вече се мисли за прин­цеса“.

Родена в Улан Батор, Мон­голия. Прис­тига в Бъл­гария през 1986, за да учи пеене, а през 1994 година завър­шва Национална музикална академия „Панчо Владигеров”.

България

Икономика

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...